Gemeente Den Haag

2003-03-12: Banketbakkerij Maison Kelder wint Zilveren Ooievaar 2003


---

De Haagse banketbakkerij Maison Kelder krijgt op 12 maart de Zilveren Ooievaar 2003 uitgereikt. De Zilveren Ooievaar is een onderscheiding die door de gemeente Den Haag jaarlijks wordt toegekend aan een ondernemer die zich ten behoeve van de Haagse gemeenschap bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt.

Tijdens een speciale bijeenkomst reikt Wethouder B. Verkerk (Economie) de prijs uit. Dit voorafgaand aan de door hem te verrichten opening van Managers Only, een netwerkbijeenkomst van bedrijven in de Grote Kerk.

Semi-industriële banketbakkerij
De Zilveren Ooievaar 2003 gaat naar Maison Kelder uit waardering voor de activiteiten van met name de directeur/eigenaar, Lucas Jonker. Hij heeft de afgelopen jaren veel inzet en creativiteit getoond bij de uitbouw van het in de Bankastraat in 1934 gestarte banketbakkersbedrijfje tot de huidige semi-industriële onderneming aan de Junostraat 8 op het bedrijventerrein Binckhorst. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke omzetgroei en een uiteindelijke personeelsbezetting van 50 medewerkers. Daarnaast is er grote waardering voor zijn miljoenen-investering in onder meer de nieuwbouw aan de Juno-straat, het geautomatiseerde productieproces en de winkels in de Weissenbruchstraat, Arabislaan en Rijksstraatweg. Bovendien heeft Maison Kelder een uniek proces ontwikkeld voor het opspuiten van de hazelnoottaartjes. Zo worden wekelijks 2.000 hazelnoottaarten en 10.000 hazelnootgebakjes geproduceerd en verkocht. Door dit alles levert deze Haagse banketbakkerij een belangrijke bijdrage aan zowel de economische structuur van Den Haag als de werkgelegenheid.

Genomineerde bedrijven
Op basis van diverse selectiecriteria waren de volgende drie bedrijven genomineerd: Machinefabriek Van Zetten, Maison Kelder en De Skihut.

De voordrachtscommissie van de Zilveren Ooievaar bestaat uit de Haagse wethouder B. Verkerk (Economie), G. Zandsteeg (directeur Kamer van Koophandel), B. Tideman (voorzitter MKB Den Haag), J. ter Horst (hoofdredacteur Haagsche Courant), D. Baboeram (organisatie-adviseur) en L. Draisma (gemeente Den Haag). De prijs wordt voor de zestiende keer uitgereikt.

last update: 12-3-2003 14:51:20 ;pag.: 18932; auteur: 616;cat.: 2,Gemeentenieuws ondersteunt het gebruik van scripts niet ... Enable Javascript