Grafinet


CeBIT 2003 podium voor Canon´s uitnodiging aan Java-ontwikkelaars Canon verbetert de werkstromen met MEAP

CeBIT, Hannover, 12 maart 2003 - Op CeBIT 2003 introduceert en demonstreert Canon MEAP: het Multifunctional Embedded Application Platform. Canon´s MEAP is het op open standaards gebaseerde Java-platform dat wordt opgenomen in de volgende generatie multifunctionele Canon iR-randapparaten om die te integreren met alle gangbare en minder gangbare kantoortoepassingen.

Met de introductie van MEAP groeit de rol van Canon als innovatieve IT-onderneming. MEAP laat het multifunctionele randapparaat zoals we dat nu kennen, evolueren tot het dynamische middelpunt van de volledige kantoorautomatisering. Met de introductie van Java-technologie in multifunctionele iR-hybriden, schept Canon onbeperkte mogelijkheden om diverse applicaties zo te laten samenwerken, dat die tegemoet komen aan de werkstroomwensen van bedrijven en organisaties.

Bethan Parsley, European Project Manager van Canon, zegt: "De grootste vooruitgang met MEAP boeken we wanneer we onze interne kennis en ervaring kunnen combineren met die van externe partijen in een gezamenlijk ontwikkelproces. MEAP is daartoe het ideale ´open´ platform, dat gebruikers straks de meeste mogelijkheden biedt. MEAP betekent een sprong voorwaarts voor de ICT-branche. Het biedt de mogelijkheid gangbare toepassingen met elkaar in lijn te brengen tot de werkstroomoplossing waar bedrijven en organisaties op zitten te wachten. Integratie is daarbij het toverwoord."

Meer functies, minder kosten MEAP biedt niet alleen functionele, maar ook financiële voordelen die hem zitten in kostenbesparingen en efficiëntere werkwijzen, omdat MEAP geen aanvullende hard- en software vereist. MEAP is zo een centrale omgeving die het rendement verhoogt van gedane investeringen in documentbeheer en zakelijke communicatie. Dankzij MEAP kunnen randapparaten straks werkelijk worden aangepast aan de behoeften van branches, bedrijven, afdelingen en individuele medewerkers.

MEAP-hardware
In het vierde kwartaal van dit jaar introduceert Canon de nieuwe lijn hybride iR-systemen waarin MEAP is opgenomen. Dan zal ook een complete lijn kant-en-klare MEAP-toepassingen voor eindgebruikers beschikbaar zijn.

MEAP-software
Nu al biedt Canon de kans aan Java-ontwikkelaars om hun product onderdeel te laten uitmaken van de introductie. Hiertoe heeft Canon een apart ontwikkelaarsprogramma in het leven geroepen. Deelnemers hieraan krijgen de beschikking over de ontwikkelsoftware om MEAP-programma´s voor deze geïntegreerde kantoorautomatiseringsomgeving te bouwen.

MEAP-samenwerkingen
eCopy is gespecialiseerd in toepassingen die papieren-documentstromen omzetten in digitale documentstromen en is inmiddels begonnen met een op MEAP-gebaseerde variant van zijn oplossing voor het verspreiden van documenten. De huidige eCopy-toepassing hiertoe is ShareScan, waarmee de gebruiker documenten scant, verzendt per e-mail of fax, en opslaat ten behoeve van documentmanagend. Alles wordt bijgehouden in een database, zodat de kwantitatieve verwerking van documentdistributie eenvoudig wordt. Voor ShareScan maakte men gebruikt van een aparte interface die gekoppeld was aan een multifunctional van Canon. In de toekomst wordt ShareScan opgenomen in MEAP-systemen zonder dat daartoe een apart apparaat benodigd is.

In overleg met Equitrac - toonaangevend in oplossingen voor de toegang tot multifunctionals en de registratie van het gebruik daarvan - onderzoekt Canon de mogelijkheid om Equitrac´s oplossing voor beveiligde afdrukken binnen het MEAP-systeem te laten draaien. Daarmee wordt de mogelijkheid om af te drukken met een nummercombinatie die nu nog Equitrac's hardware vereist, opgenomen in het MEAP-randapparaat. Canon is ook in gesprek met het Finse Toyme Lab Oy, gespecialiseerd in draadloze Java-oplossingen, om de mogelijkheid te onderzoeken tot draadloze toegang tot MEAP-systemen en deze op afstand te beheren. Op CeBIT 2003 demonstreert Canon bijvoorbeeld de toepassing van een op MEAP gebaseerd afdruksysteem dat met behulp van een zaktelefoon wordt vrijgegeven en waarbij de gemaakte afdrukkosten in rekening worden gebracht op het bijbehorende telefoonabonnement.

Canon Nederland NV
Canon is de toonaangevende, innovatieve leverancier van beeldverwerkings- en informatietechnologie-oplossingen voor consumenten en de zakelijke markt.
Canon Nederland richt zich op twee markten:

* zakelijke netwerkapparatuur: oplossingen met inbegrip van fotokopie, printer, scanner en fax en digitaal documentenbeheer;
* consumenten-beeldverwerking: fotografische apparatuur, bestaande uit analoge en digitale camera's en camcorders, en Bubble Jet en overige (foto)printers.

Canon Nederland maakt onderdeel uit van Canon Europa, dat op zijn beurt een divisie is van Canon Japan. Canon Nederland is gevestigd in Hoofddorp en er werken ruim 500 mensen.
---