Grafinet


Canon´s introduceert iRC3200N in Europa

Productinnovatie versterkt Canon´s kleurenaanbod in de zakelijke markt

CeBIT, Hannover, 12 maart 2003 - Canon - wereldwijd toonaangevend in beeldverwerking - introduceert de iRC3200N, Canon´s multifunctionele, 32 ppm kleurenoplossing. De iRC3200N komt tegemoet aan de vraag van grotere ondernemingen naar intelligente kleuroplossingen voor netwerkgebruik die de productiviteit verhogen en de kosten terugdringen.

Canon's iRC3200N biedt een constante, hoge afdrukkwaliteit - met een resolutie van 2400 bij 600 beeldpunten (dpi) en een afdrukkwaliteit die oogt als offset: ideaal voor veelvuldig gebruik in grotere ondernemingen. De iRC3200N biedt intelligente distributiemogelijkheden voor (grote) kleurendocumenten, die efficiënte communicatie binnen en buiten de onderneming mogelijk maken. De iRC3200N heeft professionele functies voor kopiëren, printen én afwerken van kleurendocumenten en is daarmee de ideale oplossing voor kleur op kantoor.

Loek Frederiks, Product Manager Professional Color van Canon Nederland zegt: "Met de iRC3200N stelt Canon de norm in zakelijk kleurgebruik. De introductie van dit hybride systeem betekent een doorbraak op kleurgebied en dat in combinatie met een hoge afdruksnelheid en
-kwaliteit, terwijl het systeem ook nog eens geavanceerde distributie- en beheermogelijkheden biedt."

Over de markt voor de iRC3200N zegt Frederiks: "Dit product ligt binnen bereik van iedere organisatie en biedt geavanceerde mogelijkheden voor de kantoorautomatisering en workflowmanagement , maar de iR3200N komt evengoed tegemoet aan de eisen die vormgevers en drukkers stellen."

Intelligente distributie Ten behoeve van de distributie van kleurendocumenten kan de iRC3200N worden uitgebreid met diverse intelligente scan- en verzend-opties. Daarmee kan de gebruiker een document in de automatische documentinvoer plaatsen, de bestemming aangeven en op de startknop drukken. Het document wordt vervolgens gescand en kan direct worden opgeslagen als PDF-, TIFF-, MTIFF-, of JPEG-bestand, maar kan ook worden verzonden naar een e-mailadres. Omdat de iRC3200N gebruikt maakt van intelligente compressie-technieken gebeurt dat allemaal in kleur, snel en zonder overbodige netwerkbelasting. Dankzij het Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) kan de gebruiker bij het verzenden van een e-mail gebruik maken van alle reeds bestaande e-mail adressen op het netwerk. Ook kan de iRC3200N e-mail en faxen ontvangen, afdrukken en doorsturen, voor een efficiëntere bedrijfscommunicatie.

Snel
De Canon iRC3200N is standaard uitgerust met standaarden als PCL en Postscript, maar biedt ook Canon's eigen UFR-printertaal, welke zorgt voor hoogwaardig en snel afdrukken in de Windows-omgeving. Standaard in de iRC3200N is ook de 40 GB harddisk, welke voor diverse doeleinden kan worden gebruik zoals image memory, opslag van geprinte bestanden en secure printing.

Intuïtief
Een groot VGA-kleurenscherm toont het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel. Middels het bedieningspaneel kan de gebruiker op intuïtieve wijze opdrachten geven, documenten previewen en gebruikersinstellingen wijzigen.

Canon Nederland NV
Canon is de toonaangevende, innovatieve leverancier van beeldverwerkings- en informatietechnologie-oplossingen voor consumenten en de zakelijke markt.
Canon Nederland richt zich op twee markten:

* zakelijke netwerkapparatuur: oplossingen met inbegrip van fotokopie, printer, scanner en fax en digitaal documentenbeheer;
* consumenten-beeldverwerking: fotografische apparatuur, bestaande uit analoge en digitale camera's en camcorders, en Bubble Jet en overige (foto)printers.

Canon Nederland maakt onderdeel uit van Canon Europa, dat op zijn beurt een divisie is van Canon Japan. Canon Nederland is gevestigd in Hoofddorp en er werken ruim 500 mensen.
---