Gemeente Alkmaar


Gemeente presenteert wijkplan op wijkavond West

Alkmaar, 4 maart 2003

Op woensdagavond 12 maart 2003 is de wijkavond West in De Vrijheidskerk (Hobbemalaan 2). De gemeente Alkmaar presenteert het wijkplan waarin staat wat er de komende vier jaar gaat gebeuren in de wijk West. De gemeente wil weten of de bewoners zich kunnen vinden in het plan. Gespreksleider Martin Mulder daagt de aanwezigen uit om mee te praten over verschillende onderwerpen.

Het college van Burgemeester & Wethouders, de raadsleden, beleidsmedewerkers, de partners in het wijkgericht samenwerken (zoals politie, woningbouwcorporaties, ouderenwerk, et cetera) en alle aanwezige wijkbewoners kunnen meediscussiëren. Alle aanwezigen kunnen via stemkastjes hun stem uitbrengen en de uitslag van de stemmingen wordt meteen gepresenteerd.

Er vindt een discussie plaats over de onderwerpen: 1. Sociaal culturele voorzieningen in West
2. Overlast in de woonomgeving
3. Overleg over nieuwbouwplannen
4. Zorgaanbod
5. Jongerenhuisvesting
Alle aanwezigen kunnen via stemkastjes hun stem uitbrengen over deze onderwerpen.
Tijdens de discussies worden korte filmpjes over de discussie-onderwerpen vertoond.

Politie, welzijnsorganisatie Kern8 en andere organisaties die actief zijn in de wijk presenteren voorafgaand aan het debat op een markt hun projecten en activiteiten. De organisatie waarvan u vindt dat zij het meest aantrekkelijke aanbod heeft voor de wijk West ontvangt een geldbedrag van EUR 500,--. Aan het eind van de avond maken we bekend welk project de meeste stemmen heeft gekregen.

De hele avond door zijn foto's te zien die zijn gemaakt ván wijkbewoners en dóór wijkbewoners. Fotograaf Rob Verhagen heeft portretten gemaakt van bewoners van West. Wijkbewoners hebben foto's aangeleverd over de geschiedenis van de wijk.

Programma:
19.00 Informatiemarkt
20.00 Opening
20.05 Terugblik op het vorige wijkplan, wat is gerealiseerd? 20.15 Discussie en stemmen
21.15 Gelegenheid tot het stellen van vragen aan college- en raadsleden
21.30 Verkiezing project en prijsuitreiking door burgemeester Van Rossen
21.45 Afsluitend woord door wethouder Eggermont. Is er instemming met het wijkplan?
22.00 Informeel samenzijn