Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.15 u) Woensdag, 12 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; aan buik gewond
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht is een bewoner van een kamerwoning aan de Ambachtstraat in Heerlen gestoken. Het slachtoffer hoorde omstreeks middernacht gebonk en geschreeuw in het pand en ging poolshoogte nemen. Hij zag iemand bij een toegangsdeur van een andere kamer het tumult maken en vroeg daarmee te stoppen. De amokmaker die een mes bij zich had, haalde meteen met het mes uit in de richting van het slachtoffer waarbij het slachtoffer aan de buik werd geraakt. Hij heeft zich in het ziekenhuis medisch aan zijn buikverwonding laten verzorgen (de wond werd gehecht), waarna hij weer huiswaarts kon. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van amokmaker/messenzwaaier. Toen de gewaarschuwde politie overigens ter plaatse, aan de Ambachtstraat verscheen, werden de politie-agenten in hun werk gehinderd. Een buurtbewoner hinderde / bemoeide zich met het politiewerk en weigerde, ondanks herhaalde vordering daartoe, zich niet te verwijderen. Daarop heeft de politie de buurtbewoner aangehouden wegens het niet voldoen aan een gegeven politiebevel/vordering. De buurtbewoner verzette zich overigens flink tegen zijn aanhouding. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; bekeurd
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag bij verkeerscontroles op de Keerweg, J.F. Kennedylaan en op de Heesbergstraat in Heerlen totaal 19 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het rijden door het rode verkeerslicht tot het overschrijden van de ter plaatse geldende maximum snelheid.

Heerlen; controles
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag op de Mijnspoorweg in Heerlen van een drietal inzittenden van een auto uit Baesweiler en Alsdorf (D) bleek dat die verdovende middelen, totaal ruim zeven gram heroine en cocaine bij zich hadden. De verdovende middelen werden in beslag genomen en de drie mannen kregen een proces-verbaal. Bij controle dinsdagavond op het Pancratiusplein van een 22-jarige automobilist uit Heerlen bleek die een mes, een zogenaamd vlindermes in zijn auto te hebben liggen. Bij verder onderzoek bleek de Heerlenaar ook nog een busje traangas bij zich te hebben. Vlindermes en het busje traangas werden in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Brunssum; gewapende overval
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 22.00 uur vond een gewapende overval plaats op een videotheek aan de Kerkeveldstraat in Brunssum. Even voor sluitingstijd kwam een met een bivakmuts gemaskerde en met een vuistvuurwapen gewapende persoon de videotheek binnen en eiste onder bedreiging met het vuistvuurwapen geld van het aanwezige personeel. Met een geldbedrag ging de overvaller de winkel uit. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij is ze op zoek naar getuigen. Die kunnen met de Brunssumse politie contact opnemen via telefoon 0900 - 8844.

Hoensbroek; ingebroken
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 01.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek. Inbrekers zijn door vernieling van enkele ruiten de winkel binnengedrongen waarbij grof te werk werd gegaan (rekken omver gegooid en allerlei kapotgeslagen glas in de winkel). Het is nog niet duidelijk of en wat de inbrekers precies hebben gestolen, dat moet nog allemaal precies worden nagegaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag een radar snelheidscontrole gehouden op de Hamstraat, binnen de bebouwde kom in Kerkrade. Totaal werden 3.340 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 279 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid (50 km p/u) overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km p/u.

Kerkrade; aanrijding
Afgelopen dinsdagnamiddag, omstreeks 17.45 uur vond op de Roda JC Ring in Kerkrade een aanrijding plaats. Een22-jarige automobilist uit Bocholtz, die vermoedelijk een bocht miste / uit de bocht raakte, botste met zijn auto tegen een lichtmast. Een mede-inzittende vrouw, eveneens uit Bocholtz raakte bij de aanrijding gewond. Zij werd met een whipplash-indicatie en een gekneusde hand overgebracht naar het ziekenhuis voor medische verzorging. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Vaals/Vijlen;
Afgelopen dinsdagmorgen omstreeks 08.00 uur kreeg de politie een melding dat aan de Hilleshagerweg in Vijlen een paard op zijn rug in een greppel zou liggen, welke niet meer recht kon komen / uit de greppel kon geraken. De brandweer die eveneens terplaatse is gekomen heeft met een takel het overigens oude paard (32 jr), dat met de benen naar boven in de greppel lag, weer uit de greppel gehaald en op zijn binnen getild.