Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 12-03-2003 Mediaberichten 12 maart (12.00 uur)

Hennepkwekerij op zolder

SIEBENGEWALD Op de zolder van een woning aan de Wethouder Breekstraat heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. Daarbij zijn 214 planten in beslag genomen om te vernietigen. Ook de technische installatie is in beslag genomen. De 24-jarige bewoner wordt er verder van verdacht de benodigde electriciteit illegaal te hebben afgetapt. De man op het moment van de inval niet thuis en wordt later door de politie gehoord.

Jachtopzichter vindt gezochte man

WANSSUM Een jachtopzichter belde dinsdagavond de politie omdat een personenauto opvallend geparkeerd stond op het Vosseven. Toen de politie poolshoogte ging nemen, trof zij daar de auto en de 42-jarige eigenaar aan. Die bleek geen auto meer te mogen rijden omdat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard én nog twee boetes van tesamen 1418,00 euro te moeten betalen. Omdat de man dat niet kon is hij ingesloten in een politiecel. Ook de auto is door de politie meegenomen. Die krijgt de man pas mee als hij een geldig rijbewijs heeft of iemand anders met een geldig rijbewijs de auto ophaalt.

Ernstig gewond door aanrijding met boom

ST-ODILIENBERG Een 21-jarige man uit Stevensweert is dinsdagavond ernstig gewond geraakt toen hij op de Grote Bergweg tussen St. Odiliënberg en Linne met zijn auto tegen een boom reed. Volgens een getuige was het slachtoffer hem voorbij gereden en wat verderop plotseling links tegen een boom geknald. Door de klap van de aanrijding vloog de auto over de weg en belandde rechts in het weiland. De brandweer heeft de man uit het wrak bevrijdt, waarna hij is opgenomen in het ziekenhuis.

Dronken vrouw veroorzaakt stennis

ROERMOND Een dronken vrouw veroorzaakte dinsdagavond zoveel stennis dat zij door de politie is opgepakt en ter ontnuchtering in een politiecel is opgesloten. De 21-jarige vrouw uit Roermond maakte in een auto een ritje met twee vrienden. Daarbij werd flink wat bier gedronken. Op de Kapellerlaan monde dat uit in slaande ruzie waarbij de helemaal door het lint ging. Haar vrienden konden haar niet meer de baas en belden de politie. Toen die kwam wond de vrouw zich zo op dat zij een ster in de voorruit van de auto sloeg. Uiteindelijk moest zij geboeid naar het politiebureau gebracht worden waar ze ter ontnuchtering is ingesloten. In de loop van woensdagmorgen is de vrouw verhoord en na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Autobrand

HELDEN De auto van een 41-jarige man uit Helden is dinsdag tegen middernacht zwaar beschadigd geraakt door een brandje. De eigenaar ontdekte de brand zelf en wist die te blussen. Het vuur bleek op de achterbank te zijn begonnen. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Ramkraak bij winkel

SWALMEN Met een vermoedelijk gestolen auto hebben vijf mannen in de nacht van dinsdag op woensdag geprobeerd een winkelpui te rammen van een zaak aan de Bosstraat. Tot twee keer toe reden zij met de auto tegen de pui aan die daardoor zwaar beschadigd raakte. Maar naar alle waarschijnlijkheid hebben de mannen niet in de zaak kunnen komen. En is er ook niets gestolen. De auto bleef bij de winkel achter en de mannen vluchtten te voet. Met een speurhond is een gedeelte van de vluchtroute van de mannen terug gevonden, maar de daders zelf nog niet.