Ingezonden persbericht

Persbericht

12 maart 2003

Kroll Ontrack breidt data recovery-diensten uit naar de Benelux

~ nieuwe stap in Europese uitbreidingsplan ~

Kroll Ontrack, aanbieder van electronic evidence-oplossingen en - onder de naam Ontrack - van data recovery-software en -diensten, gaat haar aanwezigheid in Europa uitbreiden; vanaf vandaag biedt het bedrijf haar data recovery-oplossingen ook aan in Nederland, België en Luxemburg.

Volgens het bedrijf is de vraag naar data recovery-diensten in de Benelux de afgelopen twaalf maanden met 63% gegroeid. Dit is, naast het succes van Ontrack's data recovery-diensten in andere Europese landen, waaronder Engeland, Frankrijk, Duitsland en Spanje, reden voor het bedrijf om de nieuwe markt te betreden.

Bedrijven en particulieren die te maken krijgen met een verlies van data, kunnen nu ook in de Benelux profiteren van de toonaangevende data recovery-oplossingen. Kroll Ontrack zal hierbij samen werken met resellers die de data recovery-oplossingen in licentie nemen. Dataverlies kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door hardwarecorruptie, water- en brandschade of ernstige softwareproblemen.

"Als wereldwijde marktleider op het gebied van data recovery-diensten, zal onze groei in deze markt met name tot stand komen door strategische samenwerkingen en geografische uitbreiding," zei Todd Johnson, general manager van Kroll Ontrack. "Zowel met onze in-lab- als met de remote data recovery-diensten zijn we in alle continenten erg succesvol en we willen de kansen die nieuwe markten bieden benutten door ons hoogwaardige en concurrerende aanbod uit te breiden naar andere landen."

"Omdat we minimaal 20% van onze jaarlijkse inkomsten investeren in onderzoek en ontwikkeling, biedt deze uitbreiding klanten in de Benelux de mogelijkheid te profiteren van de nieuwste technologieën om hun problemen omtrent dataverlies op te lossen. Het terughalen van data zal nu ook in deze regio mogelijk worden op zowel legacy systemen als voor de nieuwste oplossingen," vervolgde Johnson.

Naast de data recovery-diensten die het bedrijf onder de merknaam Ontrack aanbiedt, levert Kroll Ontrack ook electronic evidence services (EES). Met deze oplossingen kunnen personen, bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstellingen op een snelle en voordelige manier elektronische informatie terughalen. EES zal in 2003 ook geïntroduceerd worden in Nederland, België en Luxemburg.

Voor meer informatie over samenwerken met Kroll Ontrack, kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk/partner.

(354 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kroll Ontrack
Kroll Ontrack, een dochteronderneming van Kroll Inc, is een toonaangevende aanbieder van data recovery-diensten en electronic evidence services (EES); oplossingen voor het vergaren van elektronisch bewijsmateriaal. Het helpt personen, bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstellingen op een snelle en voordelige manier elektronische informatie terug te halen.

Kroll Ontrack kan verloren of corrupte data van ieder besturingssysteem en ieder type apparaat, terughalen met haar doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Kroll Ontrack Ltd., het voormalige Ontrack Data Recovery Europe Ltd, opereert als een Technology Services Group van Kroll Inc. Het is één van de vier business units gespecialiseerd in het bieden van praktische en geïntegreerde oplossingen om organisaties wereldwijd te beschermen tegen risico s.

Voor meer informatie over Kroll Ontrack, kunt u een bezoek brengen aan de website: www.ontrack.co.uk of http://www.krollontrack.co.uk.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail:yvonnev@lewispr.com of vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com