Dienstenbond CNV

CAO-onderhandelingen Rabobank starten teleurstellend 12-03-2003

Op 11 maart 2003 vond het eerste overleg plaats over een nieuwe Rabbobank CAO. Na uitwisselen van voorstellen bleek er een grote kloof te zitten tussen de beperkte voorstellen van de CNV Dienstenbond en van haar collega-vakorganisaties en de voorstellen van de Rabobank.

Kostenbeheersing
Rabobank geeft aan dat de voorstellen gebaseerd zijn op kostenbeheersing, resultaatgerichtheid en volwassen arbeidsverhoudingen. Echter, kostenbeheersing is het enige uitgangspunt dat duidelijk blijkt uit de Rabovoorstellen.

Belonings- en beoordelingsbeleid
De Rabobank heeft ons een voorstel gedaan over nieuw belonings- en beoordelingsbeleid dat ook ingegeven wordt door kostenbeheersing. Wij hebben Rabo aangegeven daar niet mee akkoord te kunnen gaan.

Pensioenregelingen
De Rabobank wil ook de pensioenregelingen aanpassen, waarbij het betalen van pensioenpremie door de medewerkers niet wordt uitgesloten.

Kinderopvangregeling
De Rabobank wil de kinderopvangregeling aanpassen. Men zal in ieder geval kosten verhalen op de werkgever van de partner, maar ook de hele regeling herbezien.

Collectieve loonsverhoging
Voor wat betreft de collectieve loonsverhoging geeft de Rabobank aan dat afspraken in het Sociaal Akkoord (maximaal 2,5%) leidend zijn. Maar tevens geeft Rabobank aan dat de sterk gestegen pensioenlasten en de kosten binnen het kader van de invoering van het nieuwe beloningssysteem daarin betrokken worden.

Volgend overleg
U zult begrijpen dat wij zeer teleurgesteld zijn over deze voorstellen. Wij verwachten dat de onderhandelingen lastig zullen zijn. Op 8 april 2003 praten we weer verder. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.

Is uw collega al lid?
U bent lid van de CNV Dienstenbond. Uw collega wellicht nog niet. Overtuig hem of haar van het nut van het lidmaatschap. Wij rekenen op u!
lid worden

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga, tel: (023)5651052.