Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 maart 2003 Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523

Midden- en Noordoost-Twente:

Verkeersongeval met letsel
03-031796
Deurningen, kruising Deuningerstraat/Saterslostraat Dinsdag 11 maart omstreeks 10.30 uur Een 30-jarige automobilist uit Hengelo reed op de Deurningerstraat. Voor hem bevond zich een 55-jarige automobilist uit Albergen. De 55-jarige wilde linksaf de Saterslostraat inrijden en stond voorgesorteerd. De 30-jarige zag dit te laat en kon niet meer op tijd stoppen. Hierdoor ontstond een aanrijding. Beide automobilisten werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 30-jarige man droeg geen autogordel, waardoor hij met zijn voorhoofd tegen de voorruit was gebotst.

Aanrijding met letsel
03-032091
Saasveld, Bornsestraat
Dinsdag 11 maart omstreeks 16.50 uur Een 27-jarige automobilist uit Oldenzaal reed vanuit een oprit rechtsaf de Bornsestraat op in de richting van Borne. Hij liet hierbij een voor hem van links uit de richting Saasveld komende 24-jarige automobilist uit Oldenzaal niet voorgaan. De 24-jarige reed tegen de achterzijde van de auto van de 27-jarige op, waarna beide auto's een stuk verderop tot stilstand kwamen. De 24-jarige automobilist droeg geen autogordel en botste met zijn voorhoofd tegen de vooruit. De politie doet nog nader onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. Beide bestuurders werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding met letsel
03-032132
Hengelo, Staringstraat
Dinsdag 11 maart omstreeks 19.20 uur Een 29-jarige automobiliste uit Hengelo reed op de Staringstraat en verleende geen voorrang aan een 61-jarige vrouw uit Hengelo, die op een voetgangersoversteekplaats overstak. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 61-jarige vrouw (nog onbekend) letsel opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en werd hier ter observatie opgenomen.

Aanrijding met letsel
03-031857
Holten, kruising Dorpsstraat/Larenseweg/Stationsstraat Dinsdag 11 maart omstreeks 12.00 uur Een 67-jarige automobilist uit Holten reed op de Dorpsstraat richting het centrum. Bij het oversteken van bovengenoemde kruising verleende hij geen voorrang aan een hem van links naderende 56-jarige fietsster uit Holten. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 56-jarige vrouw ten val kwam. Zij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Diefstal auto's
03-031679/03-031976
Oldenzaal, Guido Gezellestraat en Haverstraat Tussen maandag 10 en dinsdag 11 maart In bovengenoemde nacht werden in Oldenzaal twee auto's gestolen.Een 29-jarige man uit Oldenzaal deed aangifte van diefstal van zijn zwarte Audi 80 met kenteken DD-BJ-92. De auto stond geparkeerd voor een woning aan de Guide Gezellestraat.Een 37-jarige vrouw uit Oldenzaal deed aangifte van diefstal van een zwarte Volkswagen Passat Variant met kenteken ZN-NX-21. Deze auto werd gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Haverstraat.

Diefstal in bedrijf
03-031284
Hengelo, Wethouder Kampstraat
Tussen zaterdag 8 februari en maandag 10 maart Door een medewerker van een bedrijf aan de Wethouder Kampstraat werd aangifte gedaan. De dader(s) verschafte(n) zich via een raam toegang tot het pand. Gestolen werden onder meer een industriële trillingsmeter van het merk Schenck (type Wibroport 30) en een vermogenmeter (zng. Watt-koffer) van het merk Norma. Er werd ruim ¤ 20.000,- aan goederen weggenomen.

Aanhouding wegens vernieling
03-032079
Hengelo, Burgemeester Jansenplein Dinsdag 11 maart omstreeks 17.35 uur Er kwam een melding binnen dat iemand zich vervelend gedroeg bij een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de verdachte, een 41-jarige man uit Hengelo. De eigenaar van de horecagelegenheid had hem even daarvoor gevraagd de zaak te verlaten omdat hij diverse klanten verbaal lastig had gevallen. De 41-jarige was hierop kwaad geworden en had een ruit van de toegangsdeur ingetrapt. De politieagenten hielden de verdachte aan en namen hem mee naar het politiebureau. De man werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de horecagelegenheid deed inmiddels aangifte.

Ongeval met letsel
03-032072
Hengelo, Spoorstraat
Dinsdag 11 maart omstreeks 17.05 uur Een 52-jarige vrouw uit Hengelo reed vanaf het Stationsplein in de richting van de Europatunnel. Ter hoogte van de fietsenstalling kwam zij ten val door gladheid van de zogenaamde blindengeleide-stenen. De gladheid was ontstaan als gevolg van de regenval. De 52-jarige vrouw werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Fietser aangehouden wegens dronkenschap 03-031871
Hengelo, Pruisische Veldweg
Dinsdag 11 maart omstreeks 12.15 uur Er kwam een melding dat een dronken fietser over het fietspad zou slingeren. Politieagenten gingen naar bovengenoemde locatie en zagen de man al slingerend fietsen en bijna tegen auto's aanrijden. De fietser, een 39-jarige man uit Hengelo, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij werd eind van de middag met een bekeuring heengezonden.