BOVAG

Nieuwe structuur Nederlandse Dealer Associatie

11 March 2003

De algemene ledenvergadering van de Nederlandse Dealer Associatie (NDA), een afdeling van BOVAG, heeft op dinsdag 11 maart 2003 officieel het startsein gegeven voor het invoeren van een nieuwe structuur. De NDA speelt hiermee in op de gewijzigde marktomstandigheden. Aan de nieuwe structuur is ruim een jaar gewerkt.

De NDA blijft de branchevereniging van alle merkdealers in Nederland. De NDA behartigt de belangen van alle betrokken dealers, zowel merkgebonden sales als after sales. De belangrijkste wijzigingen in het kader van de nieuwe structuur zijn het opheffen van de gewestbesturen, er ontstaat nu één bestuurslaag, een sales en after sales commissie en er komt een dealerplatform.

De nieuwe structuur is opgebouwd met korte en snelle verbindingen tussen de verschillende bestuursorganen:

NDA-bestuur
Het bestuur van de NDA bestaat uit tien leden plus de voorzitter (in totaal 11 personen). Het bestuur is opgebouwd uit vertegenwoordigers van de diverse sectoren leden binnen de NDA, kleinere, middelgrote en grotere dealerbedrijven aangevuld met vertegenwoordigers uit de dealerverenigingen. Elk van de vier sectoren kent twee afgevaardigden in het bestuur. Daarnaast vaardigen de sales commissie en de after sales commissie elk één persoon af naar het bestuur. De algemene ledenvergadering kiest de voorzitter.

Dealerplatform
Het Dealerplatform is het parlement van de NDA. In het dealerplatform zitten vertegenwoordigers van de dealerverenigingen en de NDA-vertegenwoordigers in de bondsraad van BOVAG. Dit platform controleert het bestuur van de NDA. Ook stelt het Dealerplatform de begroting van NDA vast, toetst grote investeringen en is betrokken bij belangrijke beslissingen.

Adviesraden
Het is mogelijk dat elke sector een adviesraad kan instellen. Deze adviesraad is weliswaar geen formele bestuurslaag, maar is het platform voor de desbetreffende sector om bestuurszaken voor te bereiden en advies over beleid uit te brengen.

Commissies
Er zullen twee commissies komen, een sales en een after sales commissie. Ieder op hun eigen werkterrein zullen deze commissies het bestuur adviseren.