Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, woensdag 12 maart 2003

Dronken mannen maken amok bij dak- en thuislozenopvang

BREDA: De politie heeft gisteravond omstreeks 18.15 uur op de Slingerweg drie dronken mannen aangehouden die de openbare orde verstoorden en een gastvrouw van de dak- en thuislozenopvang bedreigd hebben.

De drie mannen stonden te wachten voor de deur van de opvang tot dat deze open zou gaan. Zij gedroegen zich zeer luidruchtig en waren zichtbaar dronken. Twee medewerkers gingen naar de voordeur toe om het drietal aan te zeggen dat men niet naar binnen mocht. De regels zijn dat men geen gebruik mag maken van de faciliteiten als men dronken is of agressief gedrag vertoont. Een van de mannen kwam daarop in de deuropening staan en bedreigde een van de gastvrouwen. De vrouwen slaagden erin de voordeur weer dicht te doen. Hierop werd de politie gewaarschuwd die de drie mannen heeft aangehouden. De mannen waren dronken. Een van de mannen had ook nog tegen de ramen en deuren van het pand geslagen en slaande bewegingen in de richting van andere bezoekers gemaakt. De mannen zijn ingesloten en slapen hun roes uit in het cellencomplex.

Proefrit leidt tot verkeersgevaarlijke situaties

ULVENHOUT: Een verwarde 37-jarige man uit Breda heeft gistermiddag tijdens een proefrit met een geleende auto verkeersgevaarlijke capriolen uitgehaald. De politie heeft de man van de weg gehaald.

Gistermiddag reden twee agenten in een onopvallende politieauto over de Dorpsstraat in Ulvenhout. Daar zagen zij dat een automobilist met zeer hoge snelheid over deze straat reed en steeds links en rechts andere voertuigen passeerde waarbij hij ook over de naast gelegen fietspaden reed. Hij veroorzaakte door zijn gedrag zeer verkeersgevaarlijke situaties. De twee politiemensen zijn hem achterna gegaan richting Breda. Op de kruising: Allerheiligenweg - Fatimastraat wisten zij hem tot stoppen te dwingen. Het bleek een 37 jarige man uit Breda te zijn. Hij reed in een geleende auto waarmee hij een proefrit maakte. De man werd aangehouden en de auto in beslag genomen. Tijdens het onderzoek bleek dat de man in in ernstige psychische problemen zat. Voor hem is hulp ingeroepen.

Dronken man laat fietsers vallen

BREDA: Gistermiddag liep een dronken man over het fietspad bij het Valkeniersplein. Deze man sprong op de weg waardoor enkele fietsers ten val kwamen. Hierna ging hij de fietsers te lijf. Een toevallig passerende politieman zag een en ander gebeuren en hield de man aan. Het betrof een bekende van de politie namelijk een 68 jarige man uit Breda. De fietsers hadden schade aan de fietsen en deden aangifte.

Inbreker gebruikt ladder

BREDA: Gisteren is ingebroken in een woning aan de Kesterenlaan. De dader plaatste een ladder die in de tuin stond tegen de gevel. Hierna heeft hij een raam boven de slaapkamerdeur ingeslagen. Uit de woning heeft hij een PC gestolen. De dader veroorzaakte kortsluiting omdat hij de kabels doorknipte. Hij verliet de woning via de voordeur. Ook in een woning aan de Schippersdonk is ingebroken. Het slot van de achterdeur werd geforceerd. Uit de woning zijn onder meer een computer, een telefoon en een laptop gestolen.

Zakkenrollers

BREDA: Een 45-jarige Bredase is gistermiddag in de binnenstad het slachtoffer geworden van zakkenrollers. De vrouw had haar portemonnee na enkele aankopen in een winkel op de Ginnekenstraat in haar rechterjaszak gedaan. In een andere winkel bemerkte ze dat haar portemonnee was gestolen. De vrouw verdenkt drie licht getinte dames die bij de kassa in haar directe omgeving stonden van de diefstal. In de portemonnee zaten bankpassen, een geldbedrag, een donorcodicil, en 20 visitekaartjes.

Drie auto`s betrokken bij aanrijding

ETTEN-LEUR: Gisteravond heeft op de Zevenbergseweg te Etten-Leur een aanrijding plaats gevonden. Een 44-jarige vrouw uit Etten-Leur reed met haar auto in de richting van Etten-Leur. Voor haar reed een 30-jarige vrouw uit Breda. Op het moment dat de Bredase afremde, botste de vrouw uit Etten-Leur tegen de auto van de Bredase. Tengevolge van deze aanrijding kwam de auto van de Bredase op de andere rijbaan terecht en kwam daar in aanrijding met een auto uit tegengestelde richting bestuurd door een 61-jarige man uit Zevenbergen. De drie auto`s raakten zwaar beschadigd en werden getakeld.

Agenten kalmeren arrestant door te dreigen met pepperspray

WILLEMSTAD: De politie van het team Moerdijk heeft gistermiddag een 37-jarige man uit Willemstad in zijn woning aangehouden vanwege een signalering in het opsporingsregister. Hij moet nog een boete betalen van 510 euro of 18 dagen hechtenis uitzitten. De man nam in de woning een uitdagende houding aan en zette bij zichzelf een mes op zijn keel en riep daarbij dat hij niet mee wilde en dat hij nog liever dood ging. De agenten probeerden hem daarop van zijn voornemen af te brengen. Een van de agenten nam daarbij de pepperspray ter hand en dreigde dit te gebruiken als de man het mes niet neerlegde. Hierop gaf de man het mes aan een familielid waarna de agenten hem hebben meegenomen. De verdachte is opgesloten in een cellencomplex in afwachting van plaatsing in `n Huis v Bewaring.

Auto-inbraken

ZEVENBERGEN: Er hebben in de nacht van maandag op dinsdag weer een drietal auto-inbraken plaatsgevonden, t.w. aan de Geerland, de Stoofstraat en de Watermolen. Bij twee auto`s werd het portierslot vernield en bij één auto het portier ontzet. Er werden geen goederen weggenomen, doch bij de poging om de autoradio`s te verwijderen, ontstond er veel schade.

ETTEN-LEUR: Op de Liefkenshoek werd ingebroken in een zilverkleurige Volkswagen Bora. De dader verwijderde een portierslot en haalde uit de auto een radio, cd`s, een zonnebril en een spelletje weg. Op de Oude Bredaseweg werd ingebroken in een bedrijfsauto. Men verwijderde het slot van de schuifdeur. Uit de auto heeft men diverse (elektrische) handgereedschappen en een cd-speler met navigatiesysteem gestolen. Op de Regatta werd uit een Blauwe VW Polo auto een radiocdspeler gestolen. Niet duidelijk is hoe de dader toegang tot de auto heeft gekregen.

Vernielingen aan school

KLUNDERT: In de eerste week van maart, zijn er vernielingen gepleegd aan het gebouw van het Marklandcollege, aan het Ravelijn. De onbekende daders hebben o.a. de afwateringspijpen vernield en teksten op de muur geklad.

Verkeersongeval

MOERDIJK: Er heeft gistermiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee vrachtauto`s op de Graanweg te Moerdijk. De bestuurder van een vrachtauto wilde vanaf de Graanweg linksaf een bedrijfsterrein oprijden. Hierbij zag hij te laat dat op dat moment een andere vrachtauto hem aan het inhalen was. De bestuurder van eerstgenoemd voertuig, een 37-jarige man uit Sinderen is naar het ziekenhuis in Dordrecht vervoerd. Beide vrachtauto`s zijn getakeld.

Bewoonster verjaagt door gillen een inbreker

ETTEN-LEUR: Vannacht heeft een man getracht met een afgebroken antenne via de brievenbus van een woning aan de Bazuinlaan in te breken. De bewoonster had de buitenlamp aan zien springen en hoorde dat aan de voordeur gerammeld werd. Zij heeft daarop hard geschreeuwd, waarna de dader wegvluchtte. De man was tussen de 40 en 50 jaar en droeg een lange donkere jas met een kappa trainingsbroek.

Zakkenroller slaat toe in het winkelcentrum

ETTEN-LEUR: Gisteren heeft een 51-jarige vrouw uit Etten-Leur aangifte gedaan van de diefstal van haar portemonnee. Maandagmiddag 10 maart jl. bezocht zij verschillende winkels in het winkelcentrum Etten-Leur. Bij de kassa van de supermarkt bemerkte zij dat haar portemonnee uit haar tas was gestolen. Dezelfde middag nog voordat het slachtoffer haar pinpas kon laten blokkeren heeft de dief met die pas twee geldbedragen opgenomen van in totaal 1140 euro. De aangeefster vermoedt dat de dader de pincode heeft afgekeken toen zij bij de pinautomaat op het winkelcentrum geld opnam. Van de dader is geen signalement bekend.

De politie van Etten-Leur waarschuwt tegen deze vorm van diefstal en met name bij het opnemen van geld en het betalen met de pinpas goed op te letten en de portemonnee veilig op te bergen.

Bron: Willem van Hooijdonk