Packard Bell ontwikkelt Windows Powered Smart Displays

Groeiend aantal partners levert PC-monitoren van de volgende generatie

Schiphol-Rijk, 12 maart 2003 - Packard Bell, de consumentendivisie van NEC Computers International, voegt zich bij het groeiend aantal computer- en beeldschermfabrikanten dat Windows Powered Smart Displays ontwikkelt. Packard Bell ontwikkelt een 10-inch Smart Display, dat in Europa tegen het eind van de eerste helft van 2003 beschikbaar zal zijn.

Smart Displays zijn draadloze, aanraakgevoelige beeldschermen. Consumenten kunnen hun computer hiermee vanaf elke locatie in of rond hun huis bedienen (*). Zij kunnen vanuit hun leunstoel over het web surfen, e-mail controleren vanuit bed, recepten downloaden in de keuken of digitale afbeeldingen verzenden vanaf het terras. Om een Smart Display te kunnen gebruiken is Microsoft Windows XP vereist.

Inspelend op de groeiende wens onder consumenten om hun Windows XP-computer ook op andere plaatsen dan de vaste computerplek te willen gebruiken, ontwikkelen Microsoft en partners een verscheidenheid van draadloze monitoren. Fabrikanten die Smart Displays of onderdelen hiervoor ontwikkelen zijn AboCom Systems, BenQ, Fujitsu, Intel, LG Electronics, National Semiconductor, NEC, Philips Consumer Electronics, Samsung Electronics, Tatung, TriGem Computer, ViewSonic, Wistron en Wyse Technology.

Smart Displays zullen vanaf 12 maart beschikbaar zijn bij geselecteerde verkooppunten in Europa. Meer informatie over Smart Displays is beschikbaar op http://www.microsoft.com/windows/smartdisplay/evaluation/overviews/default.asp.

(*) Onder normale omstandigheden blijft het Smart Display tot een afstand van ruim dertig meter van de huiscomputer goed functioneren. De feitelijke afstanden kunnen variëren, afhankelijk van de gebruikte hardware, verbindingssnelheid en omgevingsfactoren.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.



Ingezonden persbericht