Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Babbeltruc weer gesignaleerd
De politie heeft de laatste tijd weer verschillende aangiften ontvangen van de aloude babbeltruc. Met name oudere inwoners in Rhoon en Poortugaal worden door deze man aangesproken waarna hij zijn kans schoon ziet en er met geld en of goederen vandoor gaat. Het gaat hier om een blanke man, vermoedelijk tussen de 30 en 35 jaar oud.

Er zijn talloze varianten van de babbeltruc, maar de man die de laatste tijd in Albrandswaard opereert, heeft vrijwel altijd het volgende verhaal:
Als een, bij voorkeur oudere, inwoner voor de huisdeur staat, wordt deze door de man aangesproken die dan aangeeft zijn sleutels kwijt te zijn. Daarna vraagt de man of hij even mag telefoneren, waarna hij doet alsof het telefoonnummer bezet is. Op dat moment vraagt de man of hij misschien even in het telefoonboek mag kijken. Op het moment dat de aangesproken persoon het telefoonboek gaat halen voor de man, grijpt hij zijn kans en gaat er vandoor met een portemonnee of andere waardevolle spullen.

De politie heeft inmiddels al een aantal aangiften ontvangen over de praktijken van deze man, maar vraagt eventuele gedupeerden alsnog aangifte te doen, als ze dat nog niet hebben gedaan. Met deze informatie hoopt de politie de man snel aan te kunnen houden. Verder waarschuwt de politie altijd alert te zijn op mensen die een ogenschijnlijk een normaal beroep op uw medewerking doen. Behulpzaamheid is een goede eigenschap, maar wees altijd alert op personen die misbruik proberen te maken van uw bereidwilligheid: aldus de politie.