Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 12 maart 2003

Bijdrage van EUR 119,- per jaar
GEMEENTELIJKE BIJDRAGEREGELING VOOR ACTIVITEITEN

De gemeente Geldrop kent een zogenaamde Gemeentelijke Bijdrageregeling voor Welzijnsactiviteiten. Met deze regeling is het voor mensen met een minimum inkomen mogelijk om een gemeentelijke bijdrage te ontvangen in de kosten van abonnementsgelden, lidmaatschappen en cursusgelden. Alle inwoners van Geldrop die met een minimum inkomen moeten rondkomen, kunnen een beroep doen op de Gemeentelijke Bijdrageregeling. De maximale bijdrage is per kalenderjaar EUR 119,- per persoon.

Hoe kunt u de gemeentelijke bijdrage aanvragen? U moet de contributie van de activiteit waaraan u (of een van uw gezinsleden) wilt deelnemen eerst zelf betalen. Vervolgens gaat u met het betalingsbewijs daarvan naar de afdeling Sociale Zaken in het gemeentehuis aan de Hofstraat 4.

U moet ook een bewijs meenemen van uw netto inkomsten per maand. Een van de medewerkers van de afdeling Sociale Zaken maakt een kopie van het betalingsbewijs en uw bewijs van inkomsten en geeft u een formulier om in te vullen. Vervolgens wordt er bekeken of u al dan niet in aanmerking komt voor de gemeentelijke bijdrage.

NB. Voor aanvragen over het jaar 2002 kunt u nog terecht tot en met 31 maart 2003. Vanaf 1 april aanstaande kunt u dus geen aanvragen over het jaar 2002 meer indienen.

INFORMATIE
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur bellen naar mevrouw R. van Gerwen of mevrouw E. Broekman van de afdeling Sociale Zaken via de telefoonnummers 2893823 of 2893857.