Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 12-03-2003 Persberichten district Den Bosch

AUTO`S TWEE SNELHEIDSDUIVELS INBESLAGGENOMEN, `s-Hertogenbosch

De politie district Den Bosch heeft dinsdagavond naar aanleiding van een grove snelheidsovertreding op de Zandzuigerstraat in `s-Hertogenbosch twee auto`s inbeslaggenomen en de rijbewijzen van de twee Bossche automobilisten (19- en 21 jaar) ingevorderd. Surveillerende agenten zagen dat de bestuurders van drie auto`s kennelijk een wedstrijdje met elkaar hielden en met zeer hoge snelheid over de Zandzuigerstraat in `s-Hertogenbosch reden. Bij het meten van de snelheid bleek dat de auto`s ruim 130 km/h reden waar slechts 50 km/h was toegestaan. Terhoogte van de Bruistensingel konden twee automobilisten worden aangehouden. Hun auto`s, een Alfa Romeo en een Suzuki Swift GTI zijn inbeslaggenomen en hun rijbewijs is ingevorderd. Naar de identiteit van de derde automobilist wordt een onderzoek ingesteld.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD, `s-Hertogenbosch

Woensdagmorgen is in een woning aan het Zuidoosterfront in `s-Hertogenbosch een hennepkwekerij met 332 planten aangetroffen. De kwekerij bevond zich op twee slaapkamers, terwijl de zolderverdieping net in gereedheid werd gebracht om ook als kweekruimte te gebruiken. De hennepplanten en de apparatuur zijn inbeslaggenomen. De 48-jarige eigenaar van de kwekerij is aangehouden. Hij moest tevens voor andere zaken nog een straf van 38 dagen uitzitten.

ROODLICHTCONTROLE, Rosmalen

Woensdagmorgen heeft politieteam Rosmalen een roodlichtcontrole gehouden op de kruising van de Deken van Roestellaan met de N50 in Rosmalen. In een uur tijd werden zestien automobilisten bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

SNELHEIDSCONTROLE, `s-Hertogenbosch

Dinsdag zijn bij een snelheidscontrole op de Harendonkweg in `s-Hertogenbosch 96 automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/h waar slechts 50 km/h was toegestaan. Bij de controle die duurde van 10.00 uur - 12.30 uur werd gebruik gemaakt laserapparatuur. In het totaal zijn 810 voertuigen gecontroleerd.

ZAKKENROLLERIJ, `s-Hertogenbosch

Woensdagmorgen is van een 19-jarige Bosschenaar op de Markt in `s-Hertogenbosch een GSM gerold. De man had de telefoon in zijn jaszak zitten en was hem op een gegeven moment kwijt. Hij vermoedt dat de telefoon uit zijn zak is gestolen.