SIEMENS NEDERLAND N.V.

Siemens introduceert iMode(tm) toestel

Vandaag introduceert Siemens op de internationale ICT-beurs CeBIT in Hannover haar paradepaardje de S55 met i-mode(tm) toepassing. Het nieuwe i-mode(tm) toestel zal deze zomer verkrijgbaar zijn via KPN Mobile. Gebruikers krijgen daarmee toegang tot het brede aanbod van informatie en entertainment.

,,Met de S55 verrijken we ons aanbod van mobiele i-mode(tm) telefoons met een echt multitalent dat qua design en functionaliteit nieuwe standaards zet', aldus Mark de Jong, bestuurslid van KPN Mobile.

Kees Smaling, directeur Informatie Communicatie Mobile van Siemens Nederland: ,,Wij zijn erg gelukkig met de keuze van KPN Mobile voor ons S55-toestel. Deze samenwerking zal er mede voor zorgen dat wij onze stijgende lijn verder zullen doorzetten. Siemens Mobile heeft internationaal in 2002 de op een na grootste afzetgroei in de markt gerealiseerd (16,3 %). In Nederland zijn wij de nummer twee met een marktaandeel van 14,1% (bron: Infosource, spring 2003).'

Het aanbod van i-mode(tm) omvat meer dan 170 content-services met berichten en diensten op het gebied van vrije tijd, lifestyle, financiën, politiek, economie, sport, weer, reizen, winkelen en spelletjes. Om speciale momenten overal direct vast te kunnen leggen en met anderen te delen, beschikt de S55 over multimedia messaging (MMS), een afneembare camera en triband (900/1800/1900). Foto's maken kan zowel overdag als 's nachts doordat de QuickPic Camera IQP-500 over een ingebouwde flits beschikt. Beelden weergeven op het kleurendisplay of muziek en tekst toevoegen aan een MMS-bericht is heel eenvoudig. Via GPRS (klasse 10) en de geïntegreerde 'e-mail client' kunnen foto's ook worden verstuurd van de telefoon naar de PC.

De Bluetooth(tm) technologie en organizer-software helpen de gebruiker om het zakelijke en privé-leven op elkaar af te stemmen. De S55 kan namelijk alle mogelijke zakelijke en privé-afspraken automatisch en draadloos synchroniseren met behulp van PC's en PDA's. En dankzij het flexibele geheugen zijn data overal op te slaan. De Bluetooth-headset zorgt ervoor dat ook handsfree bellen zeer veilig en eenvoudig is. De headset is uiterst licht (25g) en sluit comfortabel aan op het oor. Bovendien beschikt de headset over toetsen voor 'voice dialing', voor het beantwoorden/beëindigen van gesprekken en het instellen van het volume. De headset is te gebruiken tot op een afstand van 10 meter van het toestel. De in aluminium kleur uitgevoerde headset kan zowel op het linker als het rechter oor worden gedragen.

Doordat de S55 gebruik maakt van internet, Java en een flexibel geheugen, kunnen gebruikers bijvoorbeeld nieuwe spelletjes of office-toepassingen worden toegevoegd.

De S55 is begin 2003 onderscheiden met de Industrie Forum (iF)-design Award. Het toestel werd uit meer dan 1500 producten tot winnaar gekozen. De jury, bestaande uit 25 internationale designspecialisten prees met name het innovatief en ergonomisch vormgegeven ontwerp van het toetsenveld. Het vernieuwende aan dit toetsenveld is de doorlopende vorm, ook wel 'brigdeless-keypad' genaamd. De toetsen zijn hierdoor groter dan gebruikelijk en uiterst prettig te bedienen. Het materiaal en kleurgebruik evenals de compacte vormgeving is door de jury zeer positief beoordeeld. Het stijlvol vormgegeven toestel, met een geïntegreerde antenne, weegt slechts 85 gram en heeft een lengte van 10,1 centimeter.

S55 met i-mode(tm)-browser inclusief camera met flits (IQP-500): Adviesprijs: 539,- euro
Bluetooth
headset: Adviesprij s: 219,- euro

Informatie voor de lezer: www.my-siemens.nl

Inlichtingen voor de redactie en beeldmateriaal: Persvoorlichting Siemens Nederland N.V., Maike Dittmar, Telefoon 070 - 333 3786, mobiel 06-21 20 35 52, fax 070 - 333 1611 e-mail: maike.dittmar@siemens.nl
Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo

12 mrt 03 17:10