Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-03-2003 2e Persbericht van woensdag 12 maart 2003 Berichten uit de regio

Eindhoven:Verkeerscontrole
Op de Bayeuxlaan is vanmorgen een verkeerscontrole gehouden. 22 bestuurders kregen een proces-verbaal wegens het niet volgen van de verplichte rijrichting, Voor het niet dragen van de autogordel zijn 6 bestuurders geverbaliseerd.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf de Van Oldenbarneveltlaan is tussen dinsdagavond 19.30 uur en woensdagmorgen 08.30 uur een personenauto, merk Volvo, type S70, kleur grijs, voorzien van het kenteken TD-PG-93, weggenomen.

Eindhoven: Dodelijk verkeersongeval
Vanmorgen omstreeks 11.10 uur is bij een verkeersongeval op het terrein van Eckartdal aan de Nuenenseweg de 56-jarige Franciscus Heezemans woonachtig te Eindhoven om het leven gekomen. Het slachtoffer liep op het terrein van de woongemeenschap te wandelen toen hij door nog onbekende oorzaak onder een achteruitrijdende vrachtauto kwam. Het slachtoffer was op slag dood.

Eindhoven: Aantreffen hennepkwekerijen
Bij een inval op het kampje aan de Welschapsedijk zijn vanmorgen 4 mensen aangehouden die na verhoor en voorzien van een proces-verbaal, weer zijn heengezonden. Op het kampje zijn drie hennepplantages met respectievelijk 130, 138 en 125 planten aangetroffen. De drugs en de apparatuur zijn inbeslaggenomen en afgevoerd. Uit onderzoek bleek dat er op 11 plaatsen illegaal stroom werd afgetapt voor een totaal bedrag van ruim 8400 euro.

Helmond: Verkeerscontrole
In de binnenstad van Helmond is vanmorgen een verkeerscontrole gehouden. Er is een proces-verbaal uitgeschreven voor het bellen tijdens het rijden, 1 bestuurder werd bekeurd omdat hij zijn voertuig op een invalidenparkeerplaats had geparkeerd en 1 bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij door het rode licht reed.

Eindhoven: Vrouw geslagen
Een 33-jarige inwoonster van Eindhoven is woensdagmorgen omstreeks 10.00 uur in het winkelcentrum Woensel door een nog onbekende man in het gezicht geslagen. De vrouw was met haar driejarig zoontje aan het winkelen. Haar zoontje heeft vaak last van driftbuien, is daar ook voor onderzocht. Ook nu kreeg het jongetje een driftbui. Toen de moeder hem een tik gaf, om dit gedrag te stoppen, kwam er een man naar haar toe die mogelijk dacht dat zij het kind mishandelde. De man sloeg de vrouw in het gezicht. Toen een andere vrouw zich ermee bemoeide liep de man weg. De politie verzoekt getuigen van dit voorval zich bij hen te melden.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Petrus Donderstraat is vandaag tussen 13.18 uur en 14.10 uur, een snelheidscontrole gehouden. 13 van 130 gecontroleerde voertuigen reden er harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Budel: Fietser zwaar gewond bij verkeersongeval Op de kruising Meemortel Deken van Baarstraat Burg van Houtstraat is vanmorgen omstreeks 08.15 uur een 48-jarige fietser uit Budel bij een aanrijding met een personenauto, ernstig gewond geraakt. De fietser stond stil op de Deken van Baarstraat. Een 22-jarige automobilist uit Budel Schoot reed over de Burg van Houtstraat en sloeg op de kruising linksaf de Deken van Baarstraat in waarbij hij de binnenbocht nam en de fietser aanreed. Het slachtoffer is met ernstig hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. De politie verzoekt getuigen van deze aanrijding zich bij hen te melden.