Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 12 maart 2003

Team Altena:
Kleine vrachtwagenchauffeur valt door de mand GIESSEN: Op dinsdag 11 maart omstreeks 20.15 uur zag een politiepatrouille over het industrieterrein aan de Industrieweg te Giessen een vrachtwagen rijden met daarin een chauffeur die er wel heel erg jong uitzag. Bij controle bleek dat de bestuurder 13 jaar oud was en dat hij de vrachtauto zonder toestemming van zijn vader had meegenomen. De jeugdige chauffeur vertelde dat hij benieuwd was of hij kon rijden in een vrachtwagen. Toen hij de contactsleutels in de vrachtwagen zag liggen kon hij de verleiding niet weer staan om de sleutel in het contact te steken en de vrachtwagen te starten. De knul haalde de vrachtauto van de handrem en zette de motor in een willekeurige versnelling. Na een kort ritje kwam hij de politie tegen.

Auto-inbrekers actief
GIESSEN - Op woensdag 12 maart werd er in Giessen op diverse locaties ingebroken in auto`s. De politie heeft tot op heden al zes aangiften ontvangen. De daders sloegen hun slag op de Parallelweg, Nieuwenhuizen en Reygerboslaan Bij alle auto`s werd een ruit ingeslagen en werden door de dader(s) audioapparatuur en cd`s ontvreemd.

Zes bonnen bij verkeerscontrole WERKENDAM: Op woensdag 12 maart hield de politie bij de Tol in Werkendam een verkeerscontrole gehouden. In totaal werd 6 maal een bekeuring uitgereikt.
5 x voor het niet dragen van de verplichte autogordel en 1 x voor de zodanige montage van een trekhaak, waardoor de kentekenplaat niet duidelijk zichtbaar was.

Team Loon op Zand:
Inbraak in bedrijf
KAATSHEUVEL: Bij een bedrijf aan de Modelleur is ingebroken. De daders kwamen het pand binnen door eerst over een hek te klimmen en daarna aan de achterzijde van het gebouw een ruit te vernielen. De inbraak is gepleegd op woensdagochtend 12 maart om 05.00 uur. Dat is namelijk het tijdstip waarop het alarm in werking trad. De politie was in vier minuten ter plaatse. De daders waren op dat moment al gevlogen. Uit het bedrijf werden enkele computers gestolen.

Team Gilze en Rijen:
Rijden onder invloed
GILZE. Op dinsdagavond 11 maart 2003, omstreeks 20.00 uur controleerde de politie een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De man reed in zijn auto over de Rijksweg A58. Tijdens de controle bleek de man te veel alcohol gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 505 ug/l. De man kreeg een rijverbod voor de duur van 5 uur. In afwachting van de boete moest de man zijn auto als borg bij de politie achterlaten.

Winkeldiefstal
RIJEN. Een 62-jarige inwoner uit Rijen werd betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Dat gebeurde bij een winkel in de Hoofdstraat. Door de man werd voor een bedrag van 27,50 aan levensmiddelen weggenomen. De politie nam de man mee naar het politiebureau. Na verhoor kreeg hij een transactie aangeboden gekregen van 120,- De man heeft de bekeuring meteen betaald.

Team Geertruidenberg Drimmelen: Inbraak woning
LAGE ZWALUWE: In een woning gelegen aan de Ds. Jamesstraat is op dinsdagavond 11 maart ingebroken. Van de woning werd een raam geforceerd om binnen te komen. Er is nog niet exact bekend wat er wordt vermist. Tot op heden mist de gedupeerde in ieder geval een doosje met contactlenzen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Team Waalwijk:
Bedrijfsinbraken
WAALWIJK: Afgelopen nacht werd er ingebroken in een winkel in De Els te Waalwijk. Men kwam de winkel binnen door aan de buitenzijde een ruit te vernielen. Uit de winkel werden een aantal horloges gestolen. Ook in een bedrijf aan de Sluisweg kreeg ongewenst bezoek. Hier kwam men binnen door een deur open te breken. Tot op heden is het nog niet bekend wat men hier gestolen heeft.

Team Oosterhout:
Automobilist onder invloed OOSTERHOUT: Een 25 jarige Tilburger werd in de nacht van 11 op 12 maart met zijn personenauto, door de politie, op de Burgemeester Elkhuizenlaan, staande gehouden. De man bleek te veel te hebben gedronken. De man blies bij controle 270 ug/l. Naast een bekeuring van 190,--, ontving de man een rijverbod voor de duur van 1 uur.

Auto-inbraken
OOSTERHOUT: In de Albert Schweitzerlaan werd in de nacht van 11 op 12 maart in een drietal personenauto`s ingebroken. In twee gevallen verdween er geluidsapparatuur uit de auto`s. Uit de andere auto werd niets vermist. In alle gevallen werd een ruit vernield om in het voertuig te komen.

Woninginbraak
OOSTERHOUT: In en woning gelegen aan de Langenhof is in de nacht van 11 op 12 maart ingebroken. Uit de woning werd audio/videoapparatuur weggenomen. Om binnen te komen had men een raam geforceerd. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen dinsdag 11 maart 10.45 uur en woensdag 12 maart 06.50 uur

Bron: Jeroen Steenmeijer