Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: woensdag 12 maart 2003

Politie lost groot aantal graffity-zaken op Woensdrecht: De politie van het team Woensdrecht heeft met de aanhouding van een 22-jarige man uit Woensdrecht een groot aantal graffity zaken opgelost. Intensief speurwerk, onder andere door nauwe bestudering van bij graffity-liefhebbers geliefde sites op het Internet door rechercheurs op het team, heeft uiteindelijk geleid tot opsporing van de verdachte. Op dit moment heeft de politie met de bekentenis van de man in zo`n 100 zaken klaarheid kunnen brengen. De man heeft de afgelopen maanden op veel plaatsen in de gemeenten Woensdrecht en Bergen op Zoom zijn zogenaamd "tag" geplaatst. De grootte van de schildering was veelal afhankelijk van de aard en de grootte van de ondergrond, maar besloeg gemiddeld een oppervlakte ter grootte van ca 40x30 cm. Hij gebruikte bij zijn schilderingen veelal brede viltstiften. De voorwerpen en plaatsen waar de verdachte zijn "tag" plaatste, lopen uiteen van woningen tot meterkasten en van straatmeubilair tot het tankmonument aan de Onderstal in Hoogerheide. De politie heeft op dit moment nog geen zicht op de hoogte van de schade die de verdachte met zijn daden heeft aangericht. De politie zal, in overleg met het Openbaar Ministerie en de benadeelden, bekijken op welke wijze vergoeding van de schade geregeld kan worden. Ook bureau Slachtofferhulp zal hierbij worden betrokken. Eventuele gedupeerden die zich nog niet bij de politie gemeld hebben, kunnen alsnog contact opnemen met de politie van het team Woensdrecht via 0900-8844.

Snelheidscontrole
Huijbergen: Op dinsdag 11 maart 2003 heeft de politie op verschillende tijdstippen en lokaties binnen het dorp Huijbergen een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werd gebruik gemaakt van de lasergun. Er werden vier politiemensen ingezet om de bestuurders staande te houden, die te hard reden. Aan de overtreders werd onmiddellijk een kennisgeving van beschikking uitgereikt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 kilometer per uur in een zone waar 60 km/u gereden mag worden. In totaal werden 35 kennisgevingen van beschikking uitgereikt. Enkele bestuurders, die in het buitenland wonen, dienden de sanctie onmiddellijk ter plaatse te voldoen. De politie noemt het opvallend dat een behoorlijk aantal van de overtreders in Huijbergen bleek te wonen. Dit is vooral opmerkelijk omdat het veelal bewoners van Huijbergen zijn die over de snelheidsovertredingen klagen en nu blijkt dat deze mensen hieraan voor een deel zelf debet zijn.

Inbraak auto
Roosendaal: Op de Gastelseweg in Roosendaal werd vermoedelijk in de loop van de maandagnacht ingebroken in een personenauto. Nadat een ruitje was ingeslagen, werd vanuit de auto een mobiele telefoon weggenomen.

Bron: Manon Ostendorf