Politie Midden- en West Brabant

Tweede arrestatie in oplichtingzaak Oosterhout

Oosterhout, 12 maart 2003

De politie heeft een tweede verdachte gearresteerd in een oplichtingzaak. De Oosterhoutse recherche onderzoekt momenteel een grootscheepse oplichting gepleegd door een woningbemiddelingsbureau. Via advertenties in landelijke en regionale dagbladen beloofde het bedrijfje te bemiddelen bij het zoeken van een woning. Daarbij sprak men van een groot en gevarieerd woningaanbod, verdeeld over geheel Nederland.

Gedupeerden uit het gehele land deden aanbetalingen die uiteenliepen van 47,- tot 3.300,- De hoogte van het bedrag was afhankelijk van het type woning en de locatie van de woning. Na de aanbetaling hoorden de slachtoffers echter niets meer van het bedrijf.

De politie heeft inmiddels twaalf aangiften van oplichting in onderzoek met een totaal schadebedrag van 14.772,- . Uit de inbeslaggenomen bedrijfsadministratie maakt de politie op dat circa 195 mensen met het bedrijfje in zee zijn gegaan en dus mogelijk gedupeerd zijn. Verder is ook gebleken dat de onderneming de rekeningen van de advertenties tot op heden nog niet betaald heeft.

Op 03 maart jl. arresteerde de politie de hoofdverdachte in de zaak, een 24-jarige inwoner van Oosterhout. De verdachte is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Tijdens de verhoren voerde de verdachte een fictieve compagnon op. Onderzoek wees uit dat deze man helemaal niet bestond.

Op 11 maart hield de politie een tweede verdachte aan. De politie denkt dat dit de handlanger van de hoofdverdachte is. De tweede verdachte, een 49-jarige man uit Amersfoort, is ook in voorlopige hechtenis genomen.

Bron: Jeroen Steenmeijer