Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA roept op tot nieuw Antwerps Schepencollege (12/03/03)

In alle sereniteit, vraagt de oppositiepartij N-VA dat de Antwerpse politiek na de recente onthullingen een nieuw schepencollege vormt. Het is van wézenlijk belang dat alle politieke partijen inzien dat de gebeurtenissen in Antwerpen de stadsgrenzen ver overschrijden. Alleen met het sterkst mogelijke politieke signaal kan een begin gemaakt worden van het herstel van de totale vertrouwensbreuk tussen burger en politiek.

De onthullingen over de ongeoorloofde besteding van belastinggeld heeft de geloofwaardigheid van de Antwerpse meerderheid volledig op de helling gezet. Voor de N-VA is er sprake van een collectieve verantwoordelijkheid van álle Antwerpse meerderheidspartijen.

De N-VA appelleert aan de verantwoordelijkheid van alle politici. In Antwerpen en daarbuiten
. Een verstrenging van het kostenreglement mag dan misschien een nuttige oefening worden, bij wijze van signaal is het volstrekt onvoldoende. De N-VA richt haar oproep dan ook niet alleen tot alle Antwerpse politici maar ook tot de nationale partijvoorzitters van de Antwerpse meerderheidspartijen. Indien de lokale politici weigeren op een gepaste manier hun verantwoordelijkheid te nemen, moeten de partijvoorzitters ingrijpen. De geloofwaardigheid van de politiek moet hen meer waard zijn dan enkele schepenmandaten.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Luc Lemmens, gemeenteraadslid, Bart De Wever, lijsttrekker Antwerpen, en Geert Bourgeois, algemeen voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be