Nieuw-Vlaamse Alliantie


Paars-groen breekt alle beloftes over vliegroutes (12/03/03)

Vandaag interpelleerde N-VA-kamerlid Frieda Brepoels minister Durant omtrent de ruzie met premier Verhofstadt over de uitvoering van het akkoord op het Overlegcomité (24 januari) inzake de vliegroutes. Minister Durant getuigde dat van alle paars-groene beloftes niets in huis komt. Brepoels diende reeds een dringende interpellatie in aan het adres van de premier om minstens de spoedige uitvoering van het akkoord af te dwingen.

Het akkoord van het overlegcomité voorzag in nieuwe gespreide routes waarvoor, luidens Durant, lange onderzoeksprocedures nodig zijn alvorens ze toegepast kunnen worden. Nochtans had men gewoonweg kunnen teruggrijpen naar de oude, erkende vliegroutes. Minister Durant sloot alvast uit dat de nieuwe routes tegen de vooropgestelde datum van 15 mei in gebruik kunnen worden genomen.

Anderzijds beloofde premier Verhofstadt dat met DHL een overeenkomst zou worden gesloten met het oog op een herziening van de nachtvluchten in het weekend. De premier zou dat varkentje eens snel en efficiënt wassen, tegen 15 februari meer bepaald. Er werd nog niet de minste vordering gemaakt.

Tot slot werd ook een Vlaamse ombudsman beloofd waar eenieder terecht zou kunnen voor informatie en klachten. Tegen 15 februari zou de man of vrouw op post zijn. Maar ook hier laat paars-groen het afweten, geen ombudsman te zien.

Minister Durant ging nog een stap verder en weigerde tot drie maal toe te bevestigen dat zij het akkoord van 24 januari loyaal zou uitvoeren.

Het paars-groen geknoei inzake de nachtvluchten neemt hallucinante proporties aan. Alle Vlaamse meerderheidspartijen zetten al maanden een hoge borst op tegen het eigen geknoei maar blijven verder bij de pakken zitten.

Vermits de regering het overlegcomité-akkoord niet kan of wil uitvoeren, eist de N-VA de onmiddellijke intrekking van de geconcentreerde nachtvluchten.

Auteur:
Frieda Brepoels, fractievoorzitter, kamerlid
Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be