Gemeente Ede

Noodoplossing voor agrariërs in toezichtgebied vogelpest voor de opslag van mest

De gemeente Ede biedt een noodoplossing voor agrarische bedrijven voor de opslag van vaste- en of drijfmest. Bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu kunnen betrokkenen hiervoor een meldingsformulier aanvragen.

Onder bepaalde voorwaarden staat de gemeente toe dat het bedrijf maatregelen treft om de mest tijdelijk op te slaan bij het bedrijf. Omdat deze bedrijven in het toezichtgebied vogelpest liggen, is het vervoer van mest van het bedrijf naar elders niet toegestaan.

De capaciteit van de opslag is voor bedrijven op een gegeven moment te klein. Op basis van artikel 17.1 van de Wet Milieubeheer staat de gemeente tijdelijke opslag toe. Voorwaarde is in ieder geval dat de agrariër de opslag afdekt om alle risicos uit te sluiten.

Meldingsformulier
Het meldingsformulier kunt u downloaden van de website en staat hier. Daarna kunt u het formulier uitprinten, invullen en opsturen naar de sector ROB t.a.v. de afdeling Vergunning en Handhaving, Postbus 9024, 6710 HK Ede.
Bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu in stadskantoor `De Doelen`, Raadhuisplein 2 in Ede ligt het formulier ook klaar. De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag bovendien tot 20.00 uur.