Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

12-03-2003
Beeldkwaliteitplan "de Ploen-Zuid"

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat de gemeenteraad op 17 februari 2003 het beeldkwaliteitplan en inrichtingsplan "De Ploen-Zuid" hebben vastgesteld. Het beeldkwaliteitplan heeft betrekking op het gebied dat overeenkomt met het toekomstige woningbouwgebied 'De Ploen-Zuid' dat globaal wordt begrensd door: de Westsingel, de Rijksweg, de Steeg en de Hogeweg in Duiven.

Op grond van artikel 9.1 van de gemeentelijke Bouwverordening is voor het toekomstige woningbouwgebied 'De Ploen-Zuid' beleid geformuleerd voor de visuele kwaliteit. De in het beeldkwaliteitplan vervatte richtlijnen voor de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte dienen ter bevordering van de beoogde ruimtelijke kwaliteit en zullen als toetsingskader dienen voor het welstandstoezicht bij de beoordeling van bouwaanvragen.

Voor zover de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan 'De Ploen-Zuid' daartoe aanleiding heeft gegeven, is het (indicatieve) inrichtingsplan daarop aangepast. Inhoudelijk zijn de richtlijnen in het beeldkwaliteitplan ongewijzigd gebleven en door de gemeenteraad vastgesteld overeenkomstig het ontwerpplan, zoals dat eerder voor een ieder ter inzage heeft gelegen. De vaststelling van deze richtlijnen is geen besluit als bedoeld in artikel 1:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen de vaststelling van het plan staat verder geen bezwaar- en beroepsmogelijkheid open.

Het vastgestelde beeldkwaliteitplan en inrichtingsplan 'De Ploen-Zuid' treedt in werking op de eerste dag na deze bekendmaking en ligt voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken. Deze afdeling is gevestigd aan de Kastanjelaan 3 te Duiven en is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Om het plan in te zien buiten de openingstijden of voor meer informatie kan telefonisch een afspraak worden gemaakt (0316-279383 - dhr. R. van Heugten).