Politie Zeeland



Z-1725-2003 AANHOUDINGEN


Twee jongens uit Oostburg, van 15- en 19 jaar, zijn afgelopen week in hun woonplaats aangehouden.
De jongens worden ervan verdacht het afgelopen jaar, door middel van mishandeling en intimidatie, een 43-jarige plaatsgenoot te hebben gedwongen geld af te geven. Dit liep op tot een bedrag van een paar duizend euro. Tevens moest de man geluidsapparatuur afstaan en werd op zijn kosten gebeld naar het buitenland. De 19-jarige jongen werd direct na verhoor weer in vrijheid gesteld, de 15-jarige jongen is in verzekering gesteld.



O-1726-2003 KOP/STAARTBOTSING


In Zierikzee zijn woensdagmiddag 3 voertuigen beschadigd bij een kop/staartbotsing.
Een 59-jarige man uit de gemeente Bernisse (ZH) reed in zijn bedrijfsauto over de Nieuwe Koolweg en had te laat in de gaten dat de auto's voor hem afremden en reed achter op de aanhangwagen van een bedrijfsauto, bestuurd door een 31-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam, die op zijn beurt weer doorschoot tegen de auto van een 42-jarige man uit Bergen op Zoom. Er was alleen blikschade.



O-1727-2003 RIJBEWIJS INGEVORDERD


Van een 56-jarige automobilist uit de gemeente Tholen is woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd.
Door andere weggebruikers was gezien dat de man slingerend over de Nieuwe Postweg reed. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man gestopt in de berm. Daar zijn adem naar alcohol rook werd hij gevraagd mee te werken aan een blaastest. Daar hij dit weigerde werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.



O-1728-2003 DIEFSTAL UIT AUTO


Woensdag tussen 16.45 uur en 17.15 uur is aan de Veerweg te Tholen ingebroken in een geparkeerde auto.
Uit de auto werden o.a. twee portemonnees en een gsm t.w.v. een paar honderd euro weggenomen. Braakschade is niet bekend.



O-1729-2003 DIEFSTAL UIT SCHUUR


Uit een schuur bij een woning aan de Fregatstraat te Yerseke is tussen dinsdagavond en woensdagmorgen gereedschap weggenomen.
Uit de schuur werd een accuboormachine t.w.v. enkele tientallen euro's weggenomen.











Politie Zeeland