Volker Wessels Stevin NV


Persbericht
Rotterdam, donderdag 13 maart 2003

Familie Wessels overweegt openbaar bod
op aandelen VolkerWessels

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Koninklijke Volker Wessels Stevin N.V. ("VolkerWessels") delen mee dat de heer D. Wessels bij brief van 12 maart 2003 heeft laten weten dat zijn familie overweegt om via een in Nederland gevestigde vennootschap een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande (certificaten van) gewone aandelen in het kapitaal van VolkerWessels.

De brief van de heer Wessels noemt een biedprijs van ¤ 21 per (certificaat van een) aandeel (cum dividend) en geeft aan dat het de bedoeling is dat VolkerWessels haar activiteiten zal voortzetten op dezelfde wijze als tot nu toe en dat de identiteit van VolkerWessels zal worden gewaarborgd. Dat betekent onder meer dat het bestaande structuurregime zal worden gehandhaafd en dat geen wijzigingen plaats zullen vinden in de samenstelling van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van VolkerWessels. In de brief wordt voorts de voorwaarde gesteld dat het bod wordt ondersteund door zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Commissarissen van VolkerWessels.

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen staan welwillend tegenover het bod en de door de familie Wessels aangegeven uitgangspunten en zullen het voorstel van de familie Wessels vanuit hun verantwoordelijkheid ten opzichte van allen die bij VolkerWessels betrokken zijn bestuderen. VolkerWessels verwacht dat zij uiterlijk 24 maart a.s. nadere mededelingen zal kunnen doen. De vennootschap laat zich adviseren door Kempen & Co. De Raad van Commissarissen heeft zich voorzien van eigen financieel en juridisch adviseurs.

In goed overleg is besloten dat de heer D. Wessels gedurende de periode dat de gesprekken over het bod gaande zijn zijn werkzaamheden als lid van de Raad van Bestuur zal opschorten en niet zal deelnemen aan de beraadslagingen van de Raad van Bestuur. Hij zal wel zijn operationele werkzaamheden blijven vervullen.


Noot voor de redactie (

Volker Wessels Stevin NV