AutoRai

13-3-2003

Een jaar lang Opel Frontera Olympus rijden voor prijswinnaar

Een jaar lang gratis Opel rijden. Dat was de hoofdprijs van de in de zomer van 2002 uitgeschreven prijsvraag van Opel en Olympus Optical.

De prijs werd gewonnen door een inwoner van Oud-Beijerland die onder de vele inzendingen tot winnaar werd gekozen en de sleutels inmiddels overhandigd heeft gekregen bij Opel dealer Spoormaker in Rotterdam. De tweede prijs bestond uit een off-road weekend met de Frontera in Andalusië, Spanje.

Bij fotowinkels in het hele land konden klanten de afgelopen zomer folders meenemen waarin de prijsvraag was opgenomen. De prijsvraag bestond uit twee vragen over Olympus-fototoestellen. Uit de vele inzendingen werd de heer Vermaas uit Oud-Beijerland tot winnaar gekozen. Zoals de naam van de Frontera Olympus al doet vermoeden, is dit speciale model van Opels terreinwagen ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Opel en Olympus Optical.

Het interieur en het exterieur zijn dan ook geïnspireerd op de vormgeving van Olympus fototoestellen. Dit uit zich onder meer in fraaie zilverkleurige kleuraccenten in het interieur en subtiele stijlelementen, zoals speciale gordels, vloermatten en wijzerplaten, decoratie op het middenconsole en de bijzondere Checkers bekleding, bestaande uit een combinatie van leder en stof. Ook aan de buitenkant ziet de Olympus er fotogeniek uit, onder meer doordat zowel de grille, de beschermstrips op de flanken en de bumpers in de kleur van de carrosserie zijn uitgevoerd. Om het plaatje compleet te maken, krijgt de koper van een Frontera Olympus er bovendien een gratis Olympus IS 300 spiegelreflexcamera bij cadeau.

De Frontera Olympus sluit, net als de onlangs geïntroduceerde Frontera Barbour, uitstekend aan op de toegenomen vraag naar luxueuze terreinwagens. De Frontera Olympus is leverbaar vanaf 37.695,- met de 136 pk /100 kW sterke 2.2-16V benzinemotor. De Olympus is daarnaast ook leverbaar met 2.2 DTi dieselmotor (120 pk / 88 kW) of met de krachtige 3.2 V6 benzinemotor met maar liefst 205 pk / 151 kW. De prijzen hiervoor liggen op respectievelijk 41.695,- en 42.995,-.