Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 13 maart 03

Chantal Westerhoff , tel. 053-455144

Zuid-Twente:

Nep-vuurwapen in beslag genomen 03-032215
Enschede
Woensdag 12 maart '03 9.55 uur Agenten zagen een 14-jarige jongen uit Enschede rijden op een bromfiets. Hij werd gecontroleerd omdat hij geen helm droeg. Omdat de agenten de indruk kregen dat de jongen niet zijn juiste personalia opgaf, hebben zij hem begeleid naar huis. Daar zagen de agenten een neppistool met houder op de keukentafel liggen. Deze werd in beslag genomen. Tevens bleek de bromfiets een snorfiets te zijn. De jongen krijgt een bekeuring voor het rijden op een snorfiets terwijl hij nog geen 16 jaar is. En voor het niet voeren van de juiste stickers op zijn voertuig. (op een snorfiets mag je wel zonder helm rijden).

Hennepplantage opgerold
03-032677
Enschede, Hendrik Jan van Heekplein Donderdag 13 maart '03 omstreeks 3.35 uur
Naar aanleiding van klachten uit de buurt over stankoverlast door hennep hebben agenten aangebeld bij de woning alwaar de stank vandaan kwam. De 29-jarige bewoner gaf toe dat hij een plantage wilde inrichten. De nieuwe plantjes stonden reeds klaar om gepoot te worden. Door de politie zijn de 200 plantjes in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man bekeurt voor openbare dronkenschap 03-032687
Enschede, Varviksingel
Donderdag 13 maart '03 omstreeks 5.45 uur
Agenten zagen een 56-jarige man onder invloed van alcohol over de Varviksingel lopen. Hij voldeed aan het signalement dat de agenten eerder die nacht doorkregen van een persoon die een krantenbezorgster had lastig gevallen. De man werd meegenomen naar het bureau alwaar hij werd onderhouden over zijn gedrag. De man kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap uitgereikt.

Geheime zenders uit de lucht gehaald. 03-032524
Enschede Snelliusstraat/ Van der Heijdenstraat
Woensdag 12 maart 2003
In samenwerking met de radiocontroledienst heeft de politie 2 zenders uit de lucht gehaald. De zenders draaiden onder de naam 'Radio Oranje' en 'Starfighter.' De zenders en geluidsapparatuur werden in beslag genomen. Tegen de 27-jarige en 25-jarige Enschedeërs wordt
proces-verbaal opgemaakt.


---- --