Gemeente Bergen op Zoom


Gemeenten sturen brief over A4 naar Minister President Balkenende

Geachte heer Balkenende,
Afgelopen maandag waren ook vertegenwoordigers uit onze regio aanwezig in Breda, waar u in het Chassétheater sprak op een CDA-bijeenkomst. Wij waren verheugd te horen dat u in uw toespraak zo duidelijk aangaf dat de realisatie van de A4-zuid van Dinteloord naar Bergen op Zoom van groot belang is en dat deze ontbrekende schakel zo snel mogelijk moet worden aangelegd. Ook lazen wij in de krant dat u het "kwartje van Kok" wil gebruiken om het gedeelte tussen Dinteloord en Halsteren snel te kunnen realiseren.

Vanuit economisch perspectief is een spoedige realisatie van de A4-zuid inderdaad erg belangrijk. Niet alleen voor de stedelijke ontwikkeling van Bergen op Zoom en de regionale ontwikkeling in Westelijk Noord-Brabant en Zeeland, maar ook als snellere (achterland) verbinding vanuit de Rotterdamse haven naar Antwerpen en verder. Daarnaast legt het ontbreken van de A4 - zuid al veel jaren een zware hypotheek op de leefbaarheid (geluid, verkeersveiligheid en bereikbaarheid) in de regio zodat ook vanuit dat perspectief een snelle aanleg noodzakelijk is.

Nu alle procedures voor het tracégedeelte om Halsteren afgewikkeld zijn en het tracébesluit voor de westelijke omleiding Steenbergen spoedig zal volgen, vertrouwen wij erop dat in 2005 daadwerkelijk met de aanleg gestart wordt. Wij gaan er vanuit dat in de onderhandelingen voor het nieuwe kabinet de ontbrekende middelen voor het gedeelte Dinteloord - Halsteren gewaarborgd zullen worden, zodat in één keer de ontbrekende verbinding Dinteloord- Bergen op Zoom kan worden gerealiseerd.

Hoogachtend,

Namens het college van burgemeester Namens het college van burgemeester
en wethouders van Bergen op Zoom, en wethouders van Steenbergen

G.A.A.J. Janssen, G. van Wijk,
Wethouder ruimtelijke ontwikkeling en verkeer burgemeester