Gemeente Amerongen


Gemeente Amerongen

Officiele bekendmakingen

Aangevraagde bouwvergunningen (artikel 41)


* Kon. Julianalaan 6

uitbreiding woning

* Heuvelse Steeg 1

bouwen garage

* Lekdijk 8-9

uitbreiding woning, bouwen berging

* Parallelweg 24

verbouwen woning

* Burg. W. Martenslaan 12

uitbreiding woning

* Overstraat 19

plaatsing glazen bouwstenen in berging

Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit, dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen in het gemeentehuis bij Bouw- en Woningtoezicht (tel 469653).

Zitting welstandscomissie

De welstandscommissie heeft zitting in het gemeentehuis van Veenendaal op de volgende dagen:

* Maandag 24 maart 2003

* Maandag 7 april 2003

* Dinsdag 22 april 2003

* Dinsdag 6 mei 2003

* Maandag 19 mei 2003

Omtrent de aanvang van de zitting wordt op de donderdag hiervoor voorafgaand de agenda door de secretaris van de welstandscommissie de te behandelen bouwplannen bepaald.
Voor nadere informatie kunt u bellen met het telefoonnummer 0343-469653.

Verleende bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning c.q. melding verleend voor:

* Jachtlaan 2 te Amerongen, voor het plaatsen van een serre, verzenddatum 28 februari 2003;

* Dwarsweg 69A te Overberg, voor het uitbreiden van een recreatiewoning, verzenddatum 28 februari 2003.

Sloopvergunning

Burgemeester en wethouders hebben een sloopvergunning verleend voor:

* Dwarsweg 3 te Overberg, voor het slopen van een bedrijfswoning, verzenddatum 26 februari 2003.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied voor het tijdelijk plaatsen van een caravan op het perceel Achterweg 2 te Overberg. Plaatsing van de caravan is noodzakelijk om de periode tussen de sloop van de huidige woning en het oprichten van de nieuwe woning te kunnen overbruggen.

De aanvraag zal vanaf maandag 17 maart 2003 gedurende 2 weken ter inzage liggen bij de sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis van Amerongen.
Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

Waterschap vervangt leuningen brug kooiweg bij stuw rode haan

Waterschap Vallei & Eem vervangt op 26 en 27 maart de leuningen van de brug over het Valleikanaal bij de Stuw Rode Haan in Veenendaal. De Kooiweg is op deze dagen tussen 9.00 en 16.00 uur afgesloten. Het gaat om het traject tussen de Munnikenweg en de Haarweg. Het verkeer wordt omgeleid.

De oude leuning is in slechte staat en kan niet meer worden opgeknapt. Daarom plaatst het waterschap een nieuwe leuning. Omdat er dagelijks veel verkeer over de brug komt, is de nieuwe leuning zwaarder uitgevoerd en wordt deze voorzien van een reflecterende band. De leuning krijgt tevens een groene coating. Deze coating voorkomt het afspoelen van metalen in het water van het Valleikanaal. Aansluitend op de werkzaamheden verft het waterschap de stuwkast en vervangt het de leuningen rond het loopgedeelte van de brug. Later dit voorjaar plaatst het waterschap een informatiebord bij de stuw. Hierop wordt de werking en de functie van de stuw uitgelegd.

De brug staat op de monumentale Stuw Rode Haan. Begin dit jaar heeft het waterschap de oeverbeschoeiing van het Valleikanaal ter hoogte van de stuw vervangen. In 1999 renoveerde het waterschap al het metselwerk van de stuw, dat dateert uit 1847-48.

Met behulp van de stuw regelt het waterschap het waterpeil in het Valleikanaal. Dit waterpeil heeft invloed op de grondwaterstanden in Veenendaal en in een groot deel van het Binnenveld.

Wet milieubeheer

Algemene wet bestuursrecht

Beschikking
Burgemeester en wethouders hebben het volgende besluit genomen:
* Amerongerwetering 20a-22 te Amerongen. De aanvraag is ingediend door D. en H.J. Dorrestein en betreft een revisievergunning voor een melk- en vleesveehouderij en loonbedrijf. De vergunning wordt onder voorschriften verleend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerp-beschikking niet gewijzigd.

De beschikking en alle ter zake van belang zijnde stukken liggen gedurende zes weken ter inzage, vanaf 14 maart 2003 tot en met 24 april 2003. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.
Gedurende zes weken na de dag dat de beschikking ter inzage is gelegd staat bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep open voor:

* degene die tegen de aanvraag/ontwerp-beschikking bedenkingen hebben ingebracht;

* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;

* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking;

Het beroepschrift moet voor 25 april 2003 worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE s Gravenhage.
Het griffierecht bedraagt 116,- voor individuele personen en 232,- voor rechtspersonen.
Tegelijkertijd met of na het instellen van het beroep kan worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen op grond van artikel 36 en 37 Wet op de Raad van State juncto artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. Daartoe moet een verzoek worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het griffierecht voor elk verzoek bedraagt 116,- voor individuele personen en 232,- voor rechtspersonen.

Inzage van stukken
De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn op verzoek kosteloos worden ingezien bij:

* de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist
(iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur)
* de gemeente Amerongen, sector GGZ, Hof 1 in Amerongen (iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur).

Een kopie-exemplaar van de stukken wordt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten verstrekt.

Inspraak subsidie evaluatienotitie

De gemeenteraad van Amerongen is voornemens in de Themabijeenkomst van 24 maart 2003 de concept Subsidie evaluatienotitie te behandelen.
In deze notitie wordt het subsidiebeleid van de gemeente Amerongen geëvalueerd en worden er aanbevelingen gedaan die een wezenlijke verandering van de subsidieverlening tot gevolg kunnen hebben. Aan iedere ingezetene van de gemeente Amerongen en aan de in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen wordt inspraak verleend.
De concept Subsidie evaluatienotitie ligt van 13 maart 2003 tot en met 10 april 2003, tijdens de openingsuren, ter inzage op het gemeentehuis en bij de Openbare bibliotheek.
Als u van het inspraakrecht gebruik wilt maken dan kunt u dat schriftelijk doen of heeft u tijdens de themabijeenkomst (24 maart 2003) de mogelijkheid met de raadsleden van gedachten wisselen en uw zienswijze kenbaar maken.
De termijn voor inspraak loopt van 13 maart 2003 tot en met 10 april 2003.