Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Lastige mannen

UTRECHT Woensdagavond rond 23.30 uur moest een 25-jarige man uit Utrecht op het zandpad zijn rij -en kentekenbewijs tonen. De auto waarin de man reed was niet gekeurd en niet verzekerd. Ook was er iets mis met de tenaamstelling van het kenteken. De man was het niet eens met de controle en gooide zijn autosleutels in de sloot. De bestuurder werd aangehouden voor nader verhoor. Een passagier uit de auto, een 22-jarige man uit Utrecht begon zich met de aanhouding te bemoeien en begon met de agenten te vechten. Door het hevige verzet van de verdachte waren de agenten genoodzaakt peperspray te gebruiken. Daarna konden het tweetal voor verhoor worden overgebracht naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op het Jochem Uitdehaageplantsoen is woensdagavond rond 22.20 uur een 46-jarige vrouw uit Utrecht van haar schoudertas beroofd. Op het moment dat de vrouw met haar fiets over het fietspad reed werd zij benaderd door een man op een scooter. Deze zag kans de tas van haar schouder te rukken en ging er vervolgens met de tas vandoor in de richting van de Joseph Haydnlaan. Een getuige wist de nummers van het verzekeringsplaatje te noteren. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de dader.

Poging overval

UTRECHT Een tot nu toe onbekende man heeft woensdagmiddag rond 17.30 uur geprobeerd om een postagentschap in een winkel aan de Andesdreef te overvallen. De 55-jarige beheerder was in de winkel aanwezig terwijl een man met een donkere integraalhelm binnenkwam. Hij ging naast een in de winkel aanwezige klant staan en richtte een vuurwapen op de man achter de toonbank. De dader eiste geld maar dat werd niet afgegeven. De man achter de toonbank kon wegduiken en kon de politie bellen. Hiervan schrok de dader en verdween uit de zaak. Hij stapte daarna op een klein model motor en reed daarmee weg. Het slachtoffer is nog achter de dader aangerend maar zag hem wegrijden in de richting van de Andesdreef. De politie van het district Utrecht noord stelt een nader onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden op via het nummer 0900-8844.

Verkeerscontroles

UTRECHT De politie heeft woensdag op verschillende plaatsen in de stad het verkeer gecontroleerd. Op de Europalaan zijn in twee uur tijd 31 blaastesten afgenomen en vielen er 15 bekeuringen voor het rijden zonder autogordel. Op de Talmalaan reden binnen twee uur bijna 100 automobilisten te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg daar 105 km/u terwijl 50 is toegestaan.