Politie Hollands Midden
Datum: 13 maart 2003

(

Onder invloed rijden Voorhout
De politie hield op donderdag 13 maart rond 00.05 uur op de Leidsevaart een 44-jarige automobilist uit Leiden aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 360 ug/l ( limiet 220 ug/l) Naast een rijverbod voor drie uur kreeg de verdachte een proces-verbaal.


Inbraak in woning Benthuizen

In de avond van woensdag 12 maart werd er ingebroken in een woning aan het Oranje Nassauplantsoen. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning zijn vermoedelijk sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op donderdag 13 maart rond 01.35 uur op de Blauwe Vogelweg een 21-jarige automobilist uit Leiden aan. De aanhouding kon pas na een korte achtervolging waarbij de verdachte hoge snelheden met zijn auto ontwikkelde. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 570 ug/l. ( limiet 220 ug/l) Naast dat de politie het rijbewijs van de verdachte invorderde besloot zij ook de auto inbeslag te nemen. De politie maakt verder proces-verbaal op tegen de verdachte.


Parkeercontroles Rijnlandziekenhuis Leiderdorp

De politie gaat frequenter controleren rond het bezoekersparkeerterrein van het Rijnlandziekenhuis en foutparkeerders bekeuren. Vanaf 1 maart zijn fout geparkeerde auto's voorzien van een waarschuwingsbrief. Geparkeerd mag alleen op speciaal daarvoor bestemde plaatsen namelijk de betaalde bezoekersplaatsen. Dit geldt ook voor parkeren op de stoep en op de gedeelten bestemd voor bussen.


Overval op telefoonwinkel Alphen aan den Rijn/ Leiden

Een nog onbekende man pleegde op woensdag 12 maart tussen 20.00 en 21.00 uur een overval op een telefoonwinkel aan de Van Mandersloosstraat. De bedrijfsleider van de winkel werd door de overvaller vastgebonden. De overvaller vertrok vervolgens. Het is nog niet bekend of de overvaller iets uit de winkel heeft meegenomen. Getuigen meldden de politie dat zij een man met AH-tassen zagen weglopen in de richting van het station. Het vermoeden bestond dat hij daar in een trein naar Leiden gestapt was. De politie besloot daarop tot een trein die op het station Lammenschans in Leiden arriveerde te doorzoeken. Daarbij werd een man aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. Na een kort verhoor bleek hij niets met de overval te maken te hebben. Hij werd daarop weer op vrije voeten gesteld. De politie heeft de overval in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mogelijk heeft de verdachte zich al voor de overvaltijd bij de zaak opgehouden. Getuigen die iets verdachts heben gezien kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.


Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn

De politie hield op donderdag 13 maart rond 03.50 uur op de Lupinesingel een 27-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man werd er van verdacht te rijden tijdens een rijverbod en onder invloed van alcohol. Het rijverbod was eerder die nacht een rijverbod gekregen die tot 07.00 uur van kracht was. De verdachte kreeg het rijverbod toen hij onder invloed van alcohol op het Thorbeckeplein in zijn auto wilde stappen. De verdachte verkeerde bij zijn aanhouding nog steeds onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 430 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Mishandeling Bodegraven

Een 40-jarige man uit Nieuwerbrug werd op dinsdag 11 maart rond 17.15 uur op de Koninginneweg nabij een kinderopvang mishandeld door een nog onbekende man. Vermoedelijk ergerde de dader zich eraan dat de man uit Nieuwerbrug zijn auto gedeeltelijk op de stoep parkeerde. Er ontstond een woordenwisseling. De dader trapte naar de auto. De man uit Nieuwerbrug weerde de trap met zijn handen af. Hij liep daardoor een gebroken hand op. De dader die twee kleine witte hondjes aan de riem had liep verder. Het slachtoffer deed aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie hield op donderdag 13 maart rond 02.45 uur op de Blaardorpseweg een 28-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 745 ug/l. ( limiet 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. Verder maakt de politie proces-verbaal op tegen de verdachte.


Getuigen gezocht Gouda

De politie is op zoek naar getuigen van een doorrijden na aanrijding. Op vrijdag 7 maart omstreeks 08.00 uur fietste een 13-jarige jongen uit Gouda over de Rotterdamseweg. Uit tegenovergestelde richting kwam hem een scooter tegemoet rijden die op de verkeerde weghelft reed. Een frontale aanrijding was het gevolg. De fietser kwam hierdoor ten val en liep hierbij een gebroken arm op en een geschaafde knie. De bestuurder van de scooter is hierna weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie is op zoek naar een onbekende man op een fiets die nog geprobeerd heeft de bestuurder van de scooter tot stoppen te brengen. Verder is de politie op zoek naar eventuele andere getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie Gouda onder telefoonnummer 0900 - 8844.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --