Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 13-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-5140 1952

Aanhouding
ALMERE Een 18-jarige vrouw uit Almere is woensdagmiddag aangehouden op de parkeerplaats van het Flevoziekenhuis aan de Hospitaalweg. De vrouw was het niet eens met een bekeuring die ze eerder had ontvangen en beledigde daarbij de agenten. Daarna werd zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd zij heengezonden.

De politie heeft woensdagmiddag twee jongens aangehouden, omdat ze aan de Buitenhof eieren aan het gooien waren richting voorbijgangers op de fiets. Dankzij een melding konden agenten twee jongens uit Almere van 14 en 15 jaar achterhalen en aanhouden. Na verhoor bleek dat het duo samen met nog drie andere jongens verantwoordelijk was voor een eerder vergrijp, dat afgelopen weekend plaatsvond. Ze hadden toen tegen een huis aan de Schapenmeent eieren gegooid. De jongens zullen worden doorgestuurd naar bureau HALT voor een alternatieve straf.

Voor het stelen van een horloge zijn woensdagmiddag twee 13-jarige jongens uit Almere aangehouden. Ze hadden de diefstal gepleegd op het Stadhuisplein, tijdens de markt. Agenten hebben de twee verdachten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Daarna werden ze weer heengezonden.

Op het Spoorbaanpad kon de politie woensdagavond een 15-jarige jongen uit Almere aanhouden. Hij had samen met nog een onbekend aantal andere jongeren, op dat pad een 18-jarige Almeerder van zijn brommer proberen te schoppen. De man kwam daardoor te vallen en liep letsel op aan zijn been en hoofd. Toch lukte het hem om één van de verdachten, de 15-jarige Almeerder, te achterhalen, waarna de politie de jongen kon aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten.

SWIFTERBANT/ALMERE De politie heeft woensdagmiddag een 35-jarige Almeerder aangehouden aan de Kadegriend, omdat hij een boot gestolen zou hebben vanaf de Vogelwikke in Swifterbant. De man verklaarde dat hij de boot gevonden zou hebben. Hij werd overgebracht naar het politiebureau Lelystad, waar hij werd ingesloten. Agenten hebben inmiddels de eigenaar ook achterhaald.

Ongeval
ALMERE Een 75-jarige vrouw uit Almere is woensdagmiddag overgebracht naar het ziekenhuis, nadat ze was gevallen met haar scootmobiel. Dit vond plaats aan de Hoekmanstraat. De vrouw kwam door nog onbekend oorzaak te vallen en liep daarbij hoofdletsel op. De agenten hebben de scootmobiel ter reparatie aangeboden.

Aantreffen dode geiten
ALMERE De politie Almere Stad-West is op zoek naar getuigen die mogelijk kunnen helpen in het onderzoek naar de herkomst van een aantal dode geiten. Deze werden maandagmiddag door agenten aangetroffen aan de Pampusweg, tegenover de ingang van het Almeerderzand, onder de spoordijk. Het gaat om twee volwassen en drie jonge, pas geboren geiten. De politie startte een onderzoek, waarbij in ieder geval duidelijk is geworden dat de geiten nog niet zo lang geleden daar achtergelaten zijn. Toch wil de politie graag nog meer weten. Wie meer informatie heeft, kan bellen met de politie op 0900-8844 en vragen naar de basiseenheid Almere Stad-West.

Weedplantage
ALMERE De politie heeft woensdagavond een weedplantage ontmanteld aan de Mahoniestraat. Na melding over wateroverlast, gingen agenten ter plaatse en troffen daar een in werking zijnde weedplantage aan. In totaal ruim 350 plantjes en apparatuur (waaronder gloeilampen en ventilatoren) werden in beslag genomen en vernietigd. In het pand troffen agenten geen verdachte aan.

Geen rijbewijs, kwijtraken rijbewijs
LELYSTAD Een 23-jarige Almeerder reed woensdagavond op de Zuigerplasdreef, toen hij staande werd gehouden door agenten. Na controle bleek dat hij geen rijbewijs had en dat de APK verlopen was. De man is een proces-verbaal aangezegd.

BIDDINGHUIZEN Op de Rietweg raakte een 21-jarige automobilist woensdagmiddag zijn rijbewijs kwijt. De man uit Biddinghuizen reed na correctie 132 kilometer per uur, waar 80 de maximale snelheid is. Op de Swifterringweg raakte een 44-jarige man uit Biddinghuizen ook zijn rijbewijs kwijt. Hij reed 141 na correctie. Ruim 60 kilometer te hard, waarna zijn roze papiertje in beslag werd genomen.

Alcohol
MARKNESSE De politie heeft woensdagavond een 49-jarige vrouw uit Marknesse aangehouden, omdat ze met teveel alcohol op achter het stuur zat. De agenten gingen ter plaatse aan de Breestraat, waar omstanders de vrouw al belet hadden te rijden. De vrouw werd na een blaastest overgebracht naar het politiebureau, waar een ademanalyse niet lukte. Daarom werd de GGD arts gewaarschuwd om de vrouw te onderwerpen aan een bloedproef. Agenten vorderde niettemin haar rijbewijs in, gezien haar toestand, maar ook omdat de ze een te hoge waarde had geblazen en er in het verleden al meerdere meldingen voor hetzelfde vergrijp zijn geweest. Nadat ze werd heengezonden met een rijverbod en agenten haar thuisgebracht hadden, kreeg de politie een melding dat een getuige haar weer had zien rijden. Agenten troffen haar voor de woning in de auto aan. Besloten werd om de autosleutels te vorderen en de auto af te sluiten, om te voorkomen dat de vrouw in haar auto nog gaat deelnemen aan het verkeer.