Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.40 uur

Ernstige aanrijding

SOEST Op woensdag raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding met een andere auto.

Rond 16.15 uur reed een 57-jarige automobilist uit Soest over de Schrikslaan, komende uit de richting van de Pelikaanweg en gaande in de richting van de Nieuwstraat. Op de kruising met de Vinkenweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 57-jarige automobiliste uit Hilversum. Een aanrijding was het gevolg.

Door de aanrijding kwam de auto van de Hilversumse op zijn kop in de tuin van een woning aan de zijde van de Vinkenweg terecht. De Soestenaar belandde in dezelfde tuin, maar aan de zijde van de Schrikslaan. De Hilversumse raakte bekneld in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Zij werd met rugletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept. Ook de tuin liep forse schade op.

Verkeerscontrole

BAARN Op woensdag 12 maart heeft de politie op De Geerenweg een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond tussen 14.00 uur en 15.30 uur plaats. Vijf automobilisten werden bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km/u, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u. Ook een bromfietser werd bekeurd omdat hij te snel reed. Tevens kreeg een automobilist een bekeuring omdat de APK van zijn auto was verlopen.

Snelkraak

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG -In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 maart is een bij een winkel een snelkraak gepleegd.

Rond 04.00 uur werd de toegangsdeur van een winkel aan de Oude Schans vernield. Vervolgens werd uit de winkel foto-apparatuur weggenomen. Een getuige zag dat drie personen bij de inbraak waren betrokken en dat zij de Vissersteeg in renden in de richting van het Visrokersplein. De winkeleigenaar moet nog bekijken hoeveel er is weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.