Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.50 uur

Wijkpolitie IJsselstein pakt jeugdoverlast aan

IJSSELSTEIN - De wijkpolitie van IJsselstein heeft de afgelopen weken keihard gewerkt om de kern van een jeugdgroep aan te pakken, die al geruime tijd vernielingen en overlast veroorzaakte op het sportpark IJsseloever en andere plaatsen in IJsselstein. De groep hield zich bezig met vernielingen, inbraak en diefstal.

Vernielingen werden gepleegd op het tuinencomplex aan de Noord IJsseldijk, aan een bankfiliaal op de Schuttersgracht, bij de scouting op het sportcomplex IJsseloever, grafitty werd gespoten op het winkelcentrum De Biezen aan openbaar straatmeubilair. Ook werden er tijdens de carnavalsoptocht eieren gegooid naar de politie en naar omstanders. In totaal werden 7 verdachten gehoord en werden er 21 zaken geheel of gedeeltelijk opgelost.
De verdachten komen allen uit IJsselstein en zijn in de leeftijd van 16 tot 19 jaar oud. De eerste verdachten werden op maandag 3 maart aangehouden en de laatste op 10 maart. De zaak kwam aan het rollen toen de wijkpolitie werd geattendeerd op een brandje bij de begraafplaats aan de Noord IJsseldijk in IJsselstein. Bij die brand bleken stoelen en andere goederen in het vuur te liggen. Later bleek dat er in verschillende huisjes op het tuinencomplex aan de Noord IJsseldijk ingebroken was en dat de in brand gestoken goederen daarvan afkomstig en daar werden weggenomen.
De schade loopt in de duizenden euros.

Hoewel het onderzoek nagenoeg gereed is, gaat de politie door met de zoektocht naar de daders en sluit meer aanhoudingen niet uit. Tegen alle tot nu toe bekende verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Met de officier van justitie zullen afspraken worden gemaakt over de vervolging van de daders. De schade zal op de daders worden verhaald.

Oproep getuige(n)

NIEUWEGEIN- Op maandagavond 10 maart werd een meisje mishandeld door twee jongens.

Omstreeks 19.40 uur zat het meisje in de tram vanuit IJsselstein in de richting van Utrecht. In de tram werd het meisje zonder enige aanleiding al een aantal malen bedreigd door een jongen. Eenmaal bij City plaza stapte het meisje uit wilde richting huis lopen. De jongen stapte ook uit en begon haar wederom te bedreigen. Een getuige bemoeide zich met de jongen en voorkwam dat het slachtoffer werd aangevallen.
br> Inmiddels had de jongen een vriend gebeld die ook ter plaatse kwam en het meisje begon te bedreigen. De Nieuwegeinse zag kans door te lopen richting haar woning maar kwam het tweetal op de Noordstedeweg weer tegen. Ditmaal werd zij meerdere malen door de twee belagers geslagen en geschopt. Een voorbijganger wist de mishandeling te stoppen waarna zij naar huis rende.

Aan de hand van een opgegeven signalement kon de politie één van de verdachten een een 16-jarige jongen uit Nieuwegein aanhouden. De identiteit van de tweede verdachte is nog onbekend. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.

Kop-staart aanrijding

NIEUWEGEIN- Woensdagmiddag heeft er een kop-staart aanrijding plaatsgevonden, waarbij 4 personenautos betrokken waren.

Omstreeks 13.30 uur reed een 39-jarige automobilist de Laaggravenseweg uit. Voor hem werd geremd, waardoor de auto niet meer op tijd tot stilstand kon komen en tegen zijn voorganger botste. Deze auto botste weer tegen zijn voorganger aan en de auto daarvoor tegen zijn voorganger. Er was alleen materiele schade, geen letsel.

Gordelcontrole

NIEUWEGEIN- Op woensdag is er een gordelcontrole gehouden op de Batauweg ten hoogte van de Baten. Tussen 11.15 en 12.00 is er gecontroleerd. In totaal zijn er 9 bekeuringen uitgedeeld.