Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.20 uur

Verkeerscontroles

DRIEBERGEN- Woensdagmiddag controleerde de politie op het dragen van gordels en op snelheid. Dit vond plaats op de Hoofdstraat, tussen 13.00 en 14.00 uur. Er is 11 maal een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel. Voor het overschrijden van de maximum snelheid zijn 2 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

ZEIST- De politie controleerde woensdagmiddag op de helmplicht bij bromfietsen. Van 08.00 tot 12.30 uur werd de controle uitgevoerd op de Utechtseweg. Totaal zijn er 38 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan hebben er 2 een boete ontvangen. Een voor het niet goed vast zitten van een helm en een voor een te hoge snelheid.

ZEIST- Woensdagmiddag is er een snelheidcontrole gehouden op de Boulevard in Zeist. Omstreeks 14.00 uur vond deze controle plaats. Er zijn 844 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn er 48 bekeurd op het overschrijden van de maximum snelheid. Daarbij hebben er 12 automobilisten een boete gekregen voor het niet dragen van een gordel. Ook waren er boetes voor het voeren van mistlicht, niet-handsdfree bellen en verlopen APK.

ODIJK- Op de Singel zijn woensdagmiddag verkeerscontroles gehouden op snelheid. Hierbij zijn er 11 bekeuringen uitgedeeld voor het overtreden van de snelheid.

Vrouw gewond geraakt in de bus

ZEIST Op de Griftlaan raakte een vrouw woensdagmiddag gewond nadat de bestuurder onenigheid had gehad met een andere passagier.

Omstreeks 16.30 uur stapte een onbekende man in de bus bij de halte Neijenheim. De passagier liet gedeeltelijk een vervoersbewijs zien en de chauffeur twijfelde aan de geldigheidsdatum. De chauffeur riep de man terug. Op het moment dat de man een ander buskaartje wilde pakken, griste de chauffeur deze uit zijn hand. De man raakte geïrriteerd en greep de chauffeur bij zijn jas. De chauffeur trapte vol op de rem waardoor de man met zijn hoofd tegen de voorruit van de bus vloog en hierop de bus verliet.

Een 52-jarige vrouw die achter in de buis zat vloog door de noodstop met haar hoofd tegen een stang en raakte gewond. De vrouw werd met hoofdletsel overgebracht naar het Lorentz ziekenhuis. De politie heeft de aanstichter niet meer kunnen achterhalen.