Nieuwe Microsoft Windows Powered apparatuur en diensten op CeBIT

Hannover, 13 maart 2003 - Microsoft demonstreert op de CeBIT een reeks Microsoft Windows Powered apparatuur en diensten voor consumenten. Het betreft onder meer:

Toshiba e750 Wi-Fi en e350 Pocket PC
De Pocket PC e750 Wi-Fi beschikt over geïntegreerde draadloze connectiviteit, zodat gebruikers in hun werkomgeving overal met het netwerk verbonden kunnen zijn en buiten het kantoor via draadloze 'Hot Spots' verbinding kunnen leggen met Internet. De laaggeprijsde e350 Pocket PC is 12,4 mm dik en weegt minder dan 150 gram, en is geschikt als instap-Pocket PC voor wie meer wil dan eenvoudige kalender- en adresboekfuncties.

Hewlett-Packard h1915 Pocket PC
Met een gewicht van 120 gram en een zeer dunne behuizing is de iPAQ Pocket PC h1915 een van de lichtste Pocket PC's op de markt. Het 16-bit 'transflective colour screen' zorgt voor heldere kleuren en een duidelijk contrast, zelfs in vol zonlicht. De iPAQ h1915 beschikt over een geïntegreerd secure digital (SD) slot voor geheugenuitbreiding. Het nieuwe apparaat is uitgerust met een 200MHz XScale-processor voor betere multimedia- en beveiligingsprestaties.

Panasonic Pocket PC
Deze Pocket PC beschikt over een solide, krasbestendige behuizing voor zware industriële toepassingen, politie- en defensietoepassingen en andere mobiele omgevingen waar een sterke behuizing essentieel is. Het scherm en de connectoren zijn afgedicht, zodat het apparaat bestand is tegen vocht. De batterijen gaan 8 uur mee als backlight wordt gebruikt, en 24 uur zonder backlight. De Panasonic Pocket PC komt deze maand op de markt en ondersteunt een breed scala aan randapparatuur (CDPC, GSM/GPRS, CF, PCMCIA en WLAN).

Microsoft Mobile Workplace

Orange Smartphone
Microsoft biedt een eerste blik op de 'SPVx', de codenaam van de nieuwe Smartphone van Orange. De SPVx is geoptimaliseerd voor games, muziek en entertainmentdiensten en zal worden aangeboden met accessoires zoals geheugenkaarten (compleet met games, muziek en videoclips) en een kabel om een digitale camera aan te sluiten. Orange is in gesprek met een aantal bedrijven om een afneembare cradle te lanceren die de telefoon transformeert tot een spelconsole. Deze accessoires zullen ook afzonderlijk verkrijgbaar zijn.

Orange Zwitserland maakt gebruik van Microsoft .NET Enterprise Servers en Visual Studio .NET ontwikkeltools om bestaande ICT-infrastructuren te integreren. Hierdoor konden, in samenwerking met Credit Suisse en Microsoft, in zeer korte tijd financiële diensten worden aangeboden. Tevens heeft Orange Zwitserland een nieuwsservice geïntegreerd in het Smartphone portal

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.