Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
b.g.g. 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
13 maart 2003




Hattemerbroek-verkeersongeval met letsel

Op 12 maart vond er een verkeersongeval met letsel plaats op de Zuiderzeestraatweg in Hattemerbroek. Een 25-jarige man uit Heerde reed met zijn personenauto vanuit de richting Wezep richting Hattemerbroek. Op een gegeven moment wilde hij een passagier uit de auto laten stappen. Toen hij de weg afreed zag hij een 28-jarige man uit Wezep die per snorfiets uit de richting Zwolle over het hoofd. De snorfietser liep dor de aanrijding een hoofdwondje en een sneewond aan zijn been op. Hij is per ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.


Putten-drankrijder

Een 26-jarige man uit Putten werd op 12 maart 's middags op de Van Geenstraat met zijn personenauto staande gehouden voor een blaasproef. Resultaat: 0.5 promille. Hij kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van 1 uur.


Harderwijk- snelheidscontrole

Op 12 maart in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een snelheidscontrole gehouden op de Newtonweg en de Stadswei.
Newtonweg 526 passanten: geen overtredingen
Stadswei: 308 passanten; 20 overtredingen, hoogste snelheid 75 km/uur


Elspeet-auto-inbraken

In de nacht van 11 op 12 maart zij een viertal auto's opengebroken in Elspeet. In alle gevallen werd een portier geforceerd en werd geluidsapparatuur weggenomen. Betrof auto's aan de volgende straten: Apeldoornseweg, Gerrit Mouwweg, Korenerf en ds. Lamensweg.



Ermelo- twee mannen aangehouden

De politie van Ermelo heeft afgelopen week twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een aantal stacaravans aan de Prins Hendriklaan. Betreft een 18- jarige man uit Ermelo en een 20- jarige man uit Ermelo. De inbraken, waarbij een grote hoeveelheid huishoudelijke artikelen en geluidsapparatuur werd weggenomen, hebben afgelopen maand plaatsgevonden. De ontvreemde goederen werden door de politie in de woning en tuin van beide verdachten aangetroffen. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Elburg- getuigen van aanrijding gezocht
De politie van Elburg is op zoek naar de veroorzaker of getuigen van een aanrijding tussen twee fietsers, die heeft plaatsgevonden op 7 maart op de Jufferenstraat. Omstreeks 15.00 uur die dag fietste een 69-jarige vrouw uit Elburg over de Jufferenstraat in de richting van de Beekstraat. Daar kwam van links een ongeveer 15-jarig meisje aanfietsen die de binnenbocht nam en tegen de vrouw aan botste. De vrouw kwam hierdoor ten val en werd door omstanders in de benen geholpen en naar een huisarts gebracht. Die constateerde dat haar heup was gebroken. Ze is vervolgens per ambulance overgebracht naar het St Jansdal ziekenhuis. De identiteit van het meisje is niet bekend. De politie verzoekt haar zich - of anderen die iets hebben gezien- zich te melden bij de politie Elburg tel 0900-8844




038-375 10 50 ---- --