Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.30 uur

Beginnerspech

VEENENDAAL Op woensdag 12 maart deed een pizzakoerier aangifte van beroving van zijn tas. Zijn verhaal bleek niet geheel te kloppen.

Rond 18.50 uur kwam een 17-jarige jongen uit Veenendaal aangifte doen van het feit dat hij rond 18.15 uur op de Scheepjeshof door een jongen van zijn lege pizzatas was beroofd. Daar de politieman aan het verhaal van de jongen twijfelde, verzocht hij hem om rond 20.00 uur terug te komen om aangifte te doen.

Rond 20.00 uur kwam de jongen weer aan het bureau en bleef volhouden dat hij was beroofd. Toen hij werd geconfronteerd met het feit dat op de bewakingsbeelden van het winkelcentrum niets te zien was, kreeg hij het benauwd en gaf uiteindelijk toe dat hij niet was beroofd.

Wat was er wel gebeurd: de jongen werkte vandaag voor het eerst als pizzakoerier. Daarbij was hij zijn pizzatas ter waarde van ongeveer 100,- verloren. Daar hij dit niet zon sterk begin vond van zijn nieuwe baan verzon hij de beroving.

Na een fikse uitbrander en met het schaamrood op de kaken mocht de jongen het politiebureau verlaten.

Meisjes aangehouden

VEENENDAAL Op woensdag 12 maart werden twee meisjes op heterdaad betrapt bij de diefstal van enkele sieraden.

Rond 13.40 uur surveilleerden twee politiemensen in burgerkleding op de Passage. Zij zagen dat twee meisjes in een winkel erg veel interesse hadden voor een rek met sieraden. Vervolgens zagen zij dat de meisjes enkele sieraden pakten en zonder deze af te rekenen de winkel verlieten. De politiemensen gingen achter de meisjes aan en zij werden aangehouden.

De meisjes, 13 en 15 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal en Ederveen, werden naar het politiebureau overgebracht. Zij bekenden de diefstal en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Geslotenverklaring

VEENENDAAL -De politie heeft op woensdag 12 maart gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring op de Grebbeweg.

De controle vond tussen 17.20 uur en 17.55 uur plaats. Twaalf bestuurders negeerden de geslotenverklaring en werden bekeurd.

Geen grap

WIJK BIJ DUURSTEDE Op woensdag 12 maart kreeg de politie van een getuige de melding van een aanranding. Gelukkig bleek het geen aanranding te zijn.

Rond 16.20 uur zag een getuige dat een meisje door twee jongens werd lastiggevallen en had het idee dat het meisje werd aangerand. Zij belde de politie. Toen de politie ter plaatse kwam, waren het meisje en de jongens verdwenen. Middels onderzoek wist de politie echter te achterhalen wie de betrokkenen waren.

Het meisje verklaarde wel door de jongens te zijn lastiggevallen: zij hadden de sleutel van haar fiets afgepakt, maar die had zij zelf weer teruggepakt en was weggefietst. Er was echter geen sprake van aanranding. De politie sprak ook met de twee jongens, 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Wijk bij Duurstede. Beiden werden ieder in hun ouderlijk huis opgezocht. De 14-jarige ontkende eerst alles, maar verklaarde toen dat het eigenlijk een geintje was en dat het totaal niet de bedoeling was geweest het meisje bang te maken. De 15-jarige jongen gaf dezelfde verklaring. De politiemensen hebben beiden zeer duidelijk gemaakt dat dit soort grappen echt niet door de beugel kan.