Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

XB NETWORKS IMPLEMENTEERT MPLS IN HAAR VOLLEDIGE NETWERK

Almere, 13 maart 2003 - XB Networks, leverancier van breedband-datacommunicatiediensten aan de zakelijke markt, zet haar innovatieve ontwikkeling door met de afronding van de implementatie van MPLS (MultiProtocol Label Switching) in haar netwerk.

XB Networks geeft hiermee de strategie om superieure dienstverlening te leveren aan klanten verder vorm. Het MPLS-protocol biedt XB Networks de mogelijkheid diensten aan te bieden van uitstekende kwaliteit. Op dit protocol gebaseerde diensten, zoals IP VPN's, zijn hoogwaardige netwerkdiensten tegen een zeer interessante kostprijs. Interessant door zowel de hoogte van de investering, als de lagere kosten van het ICT-beheer. De toepassing van het MPLS-protocol brengt de veiligheid van de IP VPN-oplossingen van XB Networks op een nog hoger niveau.

Marcel Knol, technisch directeur van XB Networks: "Met de implementatie van MPLS in ons netwerk hebben we een technologisch grote stap gemaakt en zijn we voorbereid op de toekomst van de datacommunicatiedienstverlening. MPLS is een logische vervolgstap op netwerkgebied, die de schaalbaarheid en beheerbaarheid van onze dienstverlening op een hoger peil brengt dan deze al was."

"XB Networks levert al vier jaar IP VPN's aan klanten in diverse branches en door het toepassen van MPLS in ons netwerk zijn we een nieuwe fase ingegaan in de ontwikkeling van dit soort diensten", zegt Erik van Laar, algemeen directeur van XB Networks. "Met MPLS kunnen we nieuwe diensten op ons netwerk ontwikkelen, waarmee we onze klanten nog beter bedienen. Door dit nieuwe protocol voegen we een extra dimensie toe aan de schaalbaarheid en flexibiliteit van onze IP VPN's."

Over XB Networks
XB Networks is een ervaren leverancier van breedbanddatacommunicatie en richt zich vooral op kleine en middelgrote bedrijven. Omdat bedrijven vragen om een werkende voorziening voor hun datacommunicatie, levert XB Networks complete diensten. Dat betekent installatie op locatie, bandbreedte, monitoring en beheer. Doordat XB Networks volledig leverancieronafhankelijk is, kan het bedrijf in geheel Nederland diensten aanbieden en zijn klanten continuïteit garanderen. Samen met de klant bepaalt XB Networks de oplossing en bijbehorende diensten. Het portfolio omvat samengevat: complete IP VPN's met telewerkoplossingen, Access-diensten (inbelverbindingen, DSL, Leased Lines en glasvezelverbindingen), Hosting en Co-locatie. XB Networks onderscheidt zich door korte communicatielijnen, een persoonlijke benadering en optimale serviceafspraken. Deze afspraken legt XB Networks vast in Service Level Agreements, zodat de klant weet wat er verwacht kan worden.