Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.30 u) Donderdag, 13 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; poging inbraak
Bewoners van een woning aan het Fossielenerf in Heerlen hoorden afgelopen woensdagmorgen plotseling dat door vernieling van een ruit werd getracht in te breken. De inbreker die vermoedelijk in de gaten kreeg dat de bewoners thuis waren, ging daarop er vandoor. De gewaarschuwde politie ging op onderzoek uit en traceerde op de Ganzeweide een jongeman die voldeed aan het door de bewoners opgegeven signalement. De verdachte, een 19-jarige jongeman uit Heerlen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte heeft inmiddels de poging inbraak bekend.

Heerlen; op gestolen fiets
Bij controle afgelopen woensdagmiddag op de Saroleastraat in Heerlen van een 48-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats, bleek dat de fiets waarop de man reed als gestolen stond gesignaleerd. De fiets werd in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; bolletjes
De politie die afgelopen woensdagmiddag op de Saroleastraat in Heerlen tussen een aantal personen een drugsdeal vermoedde greep in en hield 24-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aan. Die trachtte op een gegeven moment een aantal bolletjes die hij in zijn mond had gestopt, door te slikken. De politie greep hem meteen vast en wist dat te voorkomen. De bolletjes, totaal zeven bolletjes met heroine en cocaine werden samen met het geld, zon 230,-- Euro in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; verkeersagressie
Een 18-jarige vrouw uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer werd afgelopen woensdagavond omstreeks 18.30 uur door een vrouw, die (als mede-inzittende) uit een auto was gestapt, geslagen, geschopt en aan haar haren getrokken. Ook de autobestuurder was uitgestapt, echter men stapte vervolgens weer snel in en reden weg. Vermoedelijk dat de beide inzittenden van de auto kwaad waren geworden wegens een vermeend onheus verkeersgedrag van het slachtoffer die op haar fiets reed. De politie die een onderzoek instelt, is op zoek naar getuigen.

Hoensbroek; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Akerstraat Noord in Hoensbroek van een 28-jarige automobilist uit Hoensbroek, bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Kerkrade; aangehouden
Bewoners van een woning aan de Van Meertenstraat in Kerkrade (Eygelshoven) werden afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 04.15 uur wakker toen ze onraad bespeurden. Bleek dat iemand trachtte in te breken in de woning. Vermoedelijk omdat de inbreker zich ontdekt wist, rende hij er snel vandoor. De gewaarschuwde politie die in de omgeving op onderzoek uitging in de buurt een bromfietsbestuurder aan die bij nadere controle voldeed aan het opgegeven signalement. Bij nader onderzoek bleek dat de verdachte ook nog sieraden (een aantal gouden kettingen) bij zich had waarvan de herkomst nog onduidelijk is. De verdachte, een 26-jarige man uit Landgraaf werd aangehouden / ingesloten en de sieraden die hij bij zich had werden in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij de poging inbraak en de naar de precieze herkomst van de sieraden.

Kerkrade; geschoten
Afgelopen woensdagavond kreeg de politie een melding dat er op een woning aan de Schweitzerstraat in Kerkrade (Eygelshoven) was geschoten. Bleek dat inderdaad op een raam met rolluiken van een woning aldaar was geschoten. Niemand is getroffen / geraakt of gewond geraakt. De politie stelt een onderzoek in waarbij ze ook een buurtonderzoek instelt.