Algemene Inspectiedienst (AID)

Stroe, 13 maart 2003

Overtredingen Vogelpest

Op woensdag heeft de AID 199 controles verricht. De controles leverden 7 processen-verbaal op. In het nieuwe gebied in Brabant deelde de AID op woensdag vooral waarschuwingen uit aan mensen die hun pluimvee nog buiten hadden lopen. Vanaf vandaag kunnen ook in dit gebied processen-verbaal worden uitgeschreven wanneer het pluimvee niet in de hokken verblijft. Met name in het westen van het Brabantse vervoersbeperkingsgebied lopen nog te veel kippen buiten.

In de vroege ochtend van de 12e maart werd het enkele uren daarvoor afgekondigde vervoersverbod in Brabant al overtreden door een vervoerder van consumptie-eieren die afkomstig was van een Belgisch pakstation. Het is binnen het vervoersbeperkingsgebied niet toegestaan eieren te vervoeren die afkomstig zijn van een pakstation. De vrachtwagen werd in de buurt van de Belgische grens staande gehouden en is na overleg aan de Belgische autoriteiten overgedragen. In Hoevelaken en in Putten werd proces verbaal uitgereikt aan eigenaren van kippen, eenden en ganzen die niet in het hok waren ondergebracht.

Sinds het afkondigen van de maatregelen voirige week zijn al 1.338 controles verricht en zijn al 84 processen-verbaal uitgereikt.

Met vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot de persvoorlichter van de Algemene Inspectiedienst, Rob Hageman, tel. 06 - 48132319.