Gemeente Putten

Gemeente Putten start voorbereiding "Beleidsplan Recreatie en Toerisme" (15-01-2003)

---

Putten, 15 januari 2003

Gemeente Putten start voorbereiding Beleidsplan Recreatie en Toerisme

Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs besloten een Beleidsplan Recreatie en Toerisme voor te bereiden op interactieve wijze. Door een interactieve aanpak hoopt het college beleid tot stand te brengen dat gedragen wordt door alle betrokkenen (er wordt een breed draagvlak gecreëerd).

Belangrijk moment in de voorbereidingsfase is de startbijeenkomst van het project. Deze bijeenkomst kan worden gezien als de aftrap voor het beleidsplan en is hét moment waarop de gemeente haar voornemen om het komende decennium recreatief en toeristisch beleid te formuleren, duidelijk wil markeren. De startbijeenkomst heeft dan ook absoluut geen vrijblijvend karakter. Voor de organisatie en begeleiding van de startbijeenkomst wordt Bureau Vander Tuuk ingeschakeld. Dit bureau is gespecialiseerd op het terrein van recreatie, toerisme, marktonderzoek, beleidsadvisering en projectbegeleiding. Voorafgaand aan de startbijeenkomst nodigt de gemeente vertegenwoordigers van de sector en beleidsmakers uit voor een voorbereidende en inventariserende bijeenkomst op maandag 3 februari 2003 in het gemeentehuis.

De startbijeenkomst van het beleidsplan heeft een breder karakter en wordt gehouden op donderdag 13 maart 2003 van 13.30 tot 17.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum Stroud, Brinkstraat 91 in Putten. Deelnemers aan de startbijeenkomst zijn onder andere: de gehele Puttense sector Recreatie en Toerisme (de ondernemers), vertegenwoordigers van de VVV, de Recron, de Puttense Recreatie Ondernemers Vereniging, de Ondernemersvereniging W.C.P. Winkelcentrum Putten, de Horeca Vereniging Putten, Recreatiegemeenschap Veluwe, politici en ambtenaren.

Het programma voor de startbijeenkomst wordt momenteel voorbereid. Alle betrokken instellingen en personen ontvangen ruimschoots van te voren een uitnodiging. Coördinator namens de gemeente Putten is Harry Hamstra, telefoon 359769, e-mail: hhamstra@putten.nl.