13/03/2003 Novell introduceert GroupWise 6.5 Meest vertrouwde en veiligste communicatieplatform ter wereld


* Novell GroupWise 6.5 met verbeterde interface, beveiliging, toegankelijkheid, #contactenbeheer, integratie en kostenbesparingen voor eindgebruikers, beheerders en ontwikkelingspartners
* Klanten en analisten tonen vertrouwen in GroupWise, ook voor de toekomst

CeBIT, 13 maart 2003 - Een verbeterde gebruikersinterface, betere integratietools voor externe ontwikkelaars, het best beveiligde communicatieplatform dat er bestaat, en een stabiliteit die maakt dat klanten in beginsel maar één ICT-beheerder nodig hebben voor 10.000 of meer gebruikers. Het zijn allemaal kenmerken van Novell GroupWise 6.5, waarvan Novell de wereldwijde beschikbaarheid bekendmaakt.

GroupWise 6.5 is een Novell Nterprise solution. Het is de nieuwste versie van Novells software voor e-mail, agenda, contacten- en documentenbeheer en workflow services. GroupWise 6.5 werkt op meerdere netwerkbesturingssystemen, waaronder Novell NetWare en Windows NT/2000. GroupWise houdt rekening met de manier waarop organisaties in de praktijk werken en geeft gebruikers toegang tot gegevens wanneer en waar zij ze nodig hebben. Dat kan met een client of webbrowser op desktop- en laptopcomputers, mobiele telefoons, personal digital assistants (PDA's) en rapid information managers (RIM's). Volgende maand wordt GroupWise 6.5 nog aangevuld met GroupWise Messenger, waarmee klanten hun interne instant messaging (IM) kunnen beveiligen.

Robert Mahowald, research manager bij IDC: "Novell verkoopt de licenties voor GroupWise per gebruiker, niet per server of toegangsapparaat, zodat gebruikers hun mailbox met één licentie kunnen openen op verschillende apparaten. Met de groei van het aantal PDA's en andere apparaten voor persoonlijk informatiebeheer naast de traditionele desktop-pc, wordt een licentie per gebruiker steeds waardevoller. Een gebruiker kan immers best regelmatig vanaf drie of vier verschillende apparaten e-mailen. Een ander duidelijk pre dat Novell haar klanten biedt, zijn de blijvend voordelig upgradeprijzen, een voordeel dat u niet bij alle leveranciers van communicatiesoftware geniet."

Over Novell Nederland
Novell is leverancier van informatieoplossingen die organisaties helpt bij het succesvol integreren en efficiënt toepassen van netwerken. Novell zorgt voor veilig identiteitsbeheer (Novell Nsure), de ontwikkeling van webapplicaties (Novell exteNd) en netwerkservices over meerdere platforms (Novell Nterprise). Deze oplossingen worden ondersteund door strategisch advies en professionele diensten (Novell Ngage). Novells visie van 'one Net' - een wereld zonder informatiegrenzen - helpt bedrijven op veilige en economisch verantwoorde wijze de waarde van hun informatie te benutten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.novell.nl

Contactpersoon bij Novell is Paul Kemper.
Tel: 010 286 44 44
Fax: 010 286 40 10
Email: pkemper@novell.com

Contactpersoon bij Brodeur Worldwide is Suzanne van de Raadt. Tel: 020-3462000
Fax: 020-6697265
Email: svanderaadt@nl.brodeur.com