Gemeente Apeldoorn

Voorjaarsnota eerste ronde raad-college

Donderdag 13 maart vindt in de raadszaal vanaf 19.00 uur de eerste ronde over de voorjaarsnota in de gemeenteraad plaats. De fracties hebben 110 vragen gesteld over de conceptvoorjaarsnota van het college van b. en w. Dinsdag zijn de vragen in een reactienota door b. en w. beantwoord. De fracties bereiden zich nu voor op de raadsvergadering van donderdag.

Doel vergadering
Doel van de raadsvergadering is om in de raad van april richtlijnen (kaders) vast te stellen waarbinnen de begroting en de meerjarenbegroting wordt opgesteld. Jammer genoeg is er geen geld is voor nieuw beleid. Moeten we nu al bezuinigen en waar moeten we de middelen dan zoeken? Die vraag zal in het debat de boventoon voeren.

Aandachtspunten in het debat
De raad heeft veel aandacht voor zaken die leven onder de bevolking van Apeldoorn. Hoe kunnen we voorkomen dat er gesubsidieerde banen verdwijnen als het kabinet extra bezuinigt? Wat doet het college aan de lange lijst van woningzoekenden? Hoe zit het met de zorgvoorzieningen in de wijken en de dorpen? Moeten we niet terugkomen van een beleid van schaalvergroting van scholen? Wat doen we extra aan de leefbaarheid van de wijken? Hoe bestrijden we de files het beste? Zo maar een greep uit de vele punten de voorafgaand aan het debat naar voren zijn gebracht.

Procedure vergadering

De vergadering bestaat uit 2 delen.

Allereerst krijgen de 9 fractievoorzitters ieder 10 minuten de tijd om reactie te geven en eventueel nog een enkele vraag te stellen. Deze ronde wordt afgesloten met een korte reactie vanuit b. en w. Na een schorsing zullen de fracties met elkaar discussiëren over het versterken en ombuigen van beleid. Het uitgangspunt is namelijk dat nieuwe projecten of versterkingen alleen kunnen indien elders wordt ingeleverd. Ter afronding geeft de raad het college punten mee die bij de besluitvorming zullen worden betrokken.

Besluitvorming
In de raad van woensdag 16 april zal in de tweede ronde over de voorjaarsnota worden besloten waar de gemeente de koers verlegt en wat er in ieder geval moet blijven.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1