Vlaamse overheid

Minister-president Patrick Dewael, minister-vice- president Steve Stevaert en de voorzitter van de Serv, Xavier Verboven stellen op 13 maart 2003 de indicatoren van het Pact van Vilvoorde voor.

Deze voorstelling kadert in Kleurrijk Vlaanderen, het toekomstproject van de Vlaamse regering, waarvan het Pact van Vilvoorde onderdeel uitmaakt.

Samen met de Vlaamse regering verklaarden de sociale partners en de natuur- en milieuverenigingen zich akkoord met 21 doelstellingen voor de 21ste eeuw. Deze doelstellingen vormen samen het Pact van Vilvoorde, dat ondertekend werd op 22 november 2001. Alle ondertekenaars streven er naar deze doelstellingen tegen 2010 te verwezenlijken.

Om de stand van zaken te meten werden meetinstrumenten ontwikkeld. De administratie Planning en Statistiek (ministerie van de Vlaamse Gemeenschap) en de Sociaal- Economische Raad van Vlaanderen (SERV) verzamelden per doelstelling indicatoren. Deze worden gepubliceerd in de brochure 'Het Pact van Vilvoorde in concrete cijfers. De opvolging van de 21 doelstellingen.'

De pers is uitgenodigd voor de voorstelling van deze brochure op 13 maart om 11u45 in het ontvangstcentrum Maria Baers, Martelaarsplein 7, 1000 Brussel.



Vlaamse overheid