Politie Zeeland



W-1730-2003 WINKELDIEF


Een 42-jarige vrouw uit Sint Oedenrode is woensdagmiddag in Middelburg aangehouden voor winkeldiefstal.
De vrouw werd in een winkel in de Lange Delft door stadswachten betrapt toen zij een bril en make-up in haar tas stopte. Op het bureau verklaarde de vrouw tevens bij een andere zaak in de Lange Delft een zonnebril te hebben ontvreemd. De vrouw is in verzekering gesteld.



W-1731-2003 WINKELDIEFSTAL


Een 32-jarige Middelburgse is woensdagavond in de Konmar in haar woonplaats betrapt op winkeldiefstal.
De vrouw had goederen t.w.v. E 27,- niet afgerekend bij de kassa. Ze kreeg hiervoor een boete van E 115,-.




O-1732-2003 AUTOMOBILIST NEGEERT DRIE STOPTEKENS


Een 37-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duivenland is woensdagavond gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een mast van een verkeerslicht was gereden nadat hij eerder 3 stoptekens had genegeerd.
Bij een verkeerscontrole op de N256 op Noord-Beveland negeerde de man een stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor i.d.r.v. de Zeelandbrug. Aan de andere kant van de Zeelandbrug op Schouwen-Duivenland kreeg hij weer een stopteken waarna hij in eerste instantie stopte maar er vervolgens weer vandoor reed. Op de Weg naar de Val negeert de man een derde stopteken waarna hij verderop op de kruising met de N59 de macht over het stuur verliest, een lantaarnpaal afrijdt en tot stilstand komt tegen een mast van een verkeerslicht. De man werd met een hoofdwond voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis alwaar ook een bloedproef wordt afgenomen.



W-1733-2003 DAMHERT AFGESCHOTEN


In Oostkapelle is woensdagmiddag een damhert uit zijn lijden verlost nadat het dier door een hond was achternagezeten en hierbij zwaar gewond raakte nadat het door prikkeldraad was gerend.
Het dier werd t.h.v. de Duinvlietweg opgejaagd door een loslopende hond en was dwars door prikkeldraad gerend waarbij zijn achterpoten nagenoeg werden afgesneden. Het damhert werd, na overleg met de boswachter, met een genadeschot uit zijn lijden verlost. Tegen de eigenaar van de loslopende hond zal proces-verbaal worden opgemaakt.