Dienstenbond CNV

Veronica: brief aan Verenigingsraad
13-03-2003

Op 12 maart heeft de CNV Dienstenbond namens de werknemers van Veronica onderstaande brief gestuurd aan de Verenigingsraad van Veronica. De werknemers maken zich ernstige zo zorgen over de toekomst van het bedrijf.

Geachte leden van de Verenigingsraad,

Wij wenden ons tot u voor het volgende: CNV Media organiseert als vakbeweging een groot aantal werknemers van Veronica. Zowel bij radio en tv als bij de uitgeverij.
Morgenavond zal de interim-directie u een aantal plannen ter besluitvorming voorleggen. Plannen waarin het personeel noch een deel van het management is gekend. Uit gesprekken met de heer Van Steijn is ons wel duidelijk geworden dat er voornemens bestaan die zeer hoge investeringen zullen vergen. Voornemens die met name betrekking hebben op radio en tv.

Vooropgesteld: CNV Media is absoluut geen tegenstander van R/TV-activiteiten. Wij zien Veronica als één geheel. Een multimediaal bedrijf dat in staat moet zijn om via alle gangbare kanalen te communiceren. Voorwaarde daarbij is wel dat aan alles een gedegen bedrijfsplan en een weldoordachte financiële strategie ten grondslag ligt.

Uit gesprekken met leden van de OR is ons duidelijk geworden dat de OR geen of onvoldoende inzicht heeft gekregen in de financiële situatie van het bedrijf.
Op basis van niet valide materiaal heeft de OR een besluit moeten nemen.
Op verzoek van onze leden hebben wij de heren Van Steijn en Kuipers verzocht om ons -en daardoor het personeel- inzicht te geven in de financiële situatie. Ons voorstel was daartoe een door partijen aangewezen register accountant onder zoek te laten doen naar de activa en de passiva. Het oordeel van de accountant zou ons genoeg zijn. Tevens hebben wij deze heren verzocht om definitieve besluitvorming op te schorten tot er duidelijkheid zou zijn over de financiële situatie.

De heren Van Steijn en Kuipers hebben gemeend dit verzoek van de hand te moeten wijzen. Inmiddels zijn de werknemers van Veronica uitermate ongerust over de toekomst van het bedrijf.

Anders dan hier en daar gesuggereerd betreft dat niet alleen de medewerkers van de uitgeverij. Deze ongerustheid is daarentegen bedrijfsbreed.

Wij doen een beroep op u als Verenigingsraad om geen besluiten te nemen die onomkeerbaar zijn. Ook verzoeken wij u vriendelijk om bij de interim-directie aan te dringen op de openheid die zo noodzakelijk is voor de rust en de continuïteit van het bedrijf.

Mocht u toelichting wensen dan kunt u contact opnemen met ondergetekende: 06 - 20471892

Met hoogachting,
CNV Media

Steffe Bak
coördinerend bestuurder