Socialistische Partij

12de congres

Gerkens woedend over zelfverrijking NS-top

13-03-2003 * SP-Kamerlid Arda Gerkens is geschokt dat de NS-top zichzelf met bonussen verrijkt, terwijl de minister naar de rechter moet om te voorkomen dat de reiziger veel meer voor haar treinkaartje moet gaan betalen. De bonussen van de NS-top lopen in de tienduizenden euro's terwijl de NS klaagt over de slechte financiële resultaten.

Arda Gerkens De winst van de NS daalde naar 47 miljoen euro in 2002. De lagere winst van de NS heeft voor de reizigers nadelige gevolgen. Door het invoeren van een tariefsverhoging in juli zouden de inkomsten met zo'n 30 miljoen euro toenemen. Het liefst wil de NS de tarieven verhogen, maar anders zullen ze vermoedelijk de frequentie van een aantal lijnen verminderen. Deze negatieve resultaten van de NS leiden er echter niet toe dat de top haar lonen matigt.

Gerkens: Ik krijg de indruk dat de NS-directie zich meer zorgen maakt over haar bonus dan om de dienstverlening voor de klant. Dat vind ik zorgwekkend voor een bedrijf dat in overheidshanden is en een maatschappelijk doel dient. Ik heb de minister hier vragen over gesteld om te vernemen of hij bereid is om voor de treinreizigers op te komen.

zie ook Actueel Kamernieuws