Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-03-2003
Politieberichten van 13/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Joure: aanhouding verdachte
Woensdag omstreeks 14.50 uur werd op de Rijksweg A7 voor het verkeersplein Joure komende uit de richting Heerenveen een 35-jarige man aangehouden. De man werd aangehouden voor de recherche Fryslân, die bezig is met een onderzoek tegen hem. De verdachte, die als vuurwapen gevaarlijk bekend stond, werd door leden van het arrestatieteam van de politie Fryslân uit zijn auto gehaald. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Leeuwarden: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een horecagelegenheid aan het Noordvliet. Via verbreking van een raam kwam men binnen. De twee gokkasten en een kluisje werden opengebroken en het daarin aanwezige geld werd weggenomen. Ook werden een grote hoeveelheid cd`s en enkele flessen sterke drank meegenomen. De eigenaar, een 57-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak auto
Woensdag tussen 10.00 en 17.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Doelestraat. Door verbreking kwam men binnen. Uit de auto werden een radio/cd-speler en twee cd`s weggenomen. De eigenaar, een 49-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: snelheid
Donderdag omstreeks 11.45 uur werd op de Anne Vondelingweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 56-jarige inwoner van Veenwouden, reed met een snelheid van 140 kilometer per uur, terwijl aldaar 80 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272